ОСТАННІ НОВИНИ

Covid: на Львівщині побільшало дітей з важкими пневмоніями

Ольга Денисяка

|

На Львіщвині значно побільшало дітей, які хворіють на коронавірус. Також збільшилась кількість випадків важких пневмоній у найменших пацієнтів. Про це під час брифінгу 26 лютого повідомила директорка Львівської обласної дитячої лікарні Охматдит Олександра Бурда, передає кореспондент Львівського порталу.

За її словами, ПЛР-тести виявляють коронавірус майже у половини дітей, які звертаються до медзакладу. Близько 30% хворих на covid дітей мають пневмонії. Водночас минулого року таких дітей було всього 22%.

«В ОХМАТДИТІ зараз лікуються 22 дітей, з них 7 – з пневмоніями. На початку цього року зріс відсоток пневмоній у наших пацієнтів – це в середньому 30%, хоча минулого року це було 22%. Також за два місяці 2021 року значно збільшився відсоток позитивних плр-тестів. Раніше коронавірус виявляли у 33% пацієнтів, зараз же – у 48%», – зауважила Олександра Бурда.

Вона додала, що до медзакладу госпіталізовують багато дітей з супутніми захворюваннями, зокрема цукровим діабетом. Також звертаються батьки дітей з Івано-Франківської області, зараз у лікарні є один пацієнт з сусідньої області.

«До нас поступають багато дітей з цукровим діабетом. Ці хворі вимагають особливого підходу до лікування, зокрема, ми залучаємо багатьох різнопрофільних спеціалістів. Також до нас дзвонять з Івано-Франківської області і просять про допомогу. Ми завжди раді допомогти, коли маємо таку можливість. Відтак зараз у нас є одна дитина з сусідньої області і ще одного пацієнта ми чекаємо», – каже медик.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на Львівщині побільшало хворих на коронавірус немовлят.

Зазначимо, що наймолодшим хворим на коронавірус в області було місячне немовля.

У світі молодь стала частіше хворіти на коронавірус ще навесні-влітку. Збільшення частки хворих на Covid молодих людей та дітей на Львівщині зафіксували восени. Також побільшало випадків, коли хвороба у людей віком 35+ протікала важко.

Нагадаємо, що з початком пандемії коронавірусу до лікарень на Львівщині найчастіше потрапляли пацієнти віком 60+. Влітку Covid помолодшав і в стаціонари почали госпіталізовувати більше хворих віком 50+, при цьому їхній стан здебільшого був важким.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *