Маємо випадки важкого перебігу COVID-19 у людей віком 35+, – головний медик Львівщини

Вероніка Рой

|

На Львівщині фіксують тяжкі клінічні випадки перенесення коронавірусної інфекції у людей молодого віку. Зокрема, мова йде про пацієнтів віком 35+. Про це у вівторок, 6 жовтня, під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, передає Львівський портал.

 

Він наголосив, що у групі ризику – люди похилого віку та пацієнти із важкими супутніми патологіями, особливо з цукровим діабетом.

«Суттєво група ризику хворих на коронавірус не змінилася. Зокрема, у групі ризику – люди із важкими супутніми патологіями, особливо з цукровим діабетом. Це пацієнти, у яких перебіг хвороби є найважчий і ці люди є найбільш вразливими. Але хочу зазначити, що дійсно вік пацієнтів з важким перебігом молодшає. Якщо наприкінці весни та на початку літа ми відзначали, що вік пацієнтів є більше 55 років. То зараз ми говоримо про те, що маємо важкі клінічні випадки у людей молодого віку – це 35 років та старші», – зазначив Орест Чемерис.

Лікар-інфекціоніст 5-го відділення Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Людмила Гринів зауважила, що люди молодшого віку також мають хронічні захворювання, які можуть призвести до важкого перебігу COVID-19.

«У цьому випадку погіршення клінічного перебігу хвороби є не вік, а наявність супутнього захворювання», – додала вона.

Відтак фахівці вкотре закликають мешканців Львівщини дотримуватися правил безпеки.

Додамо, у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні останнім часом фіксують «помолодшання» COVID-19. Основна вікова категорія хворих з COVID-19, які потрапляють в інфекційну лікарню, – особи старші 50 років.

Як повідомляв Львівський портал,станом на ранок вівторка, 6 жовтня, на Львівщині підтверджено 21 494 випадки інфікування коронавірусом. За останню добу COVID-19 виявили у ще 200 людей.

Зазначимо, Львівщина більше двох місяців була лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Втім станом на 12 вересня ситуація змінилася: перше місце у антирейтингу отримав Київ, а Львівська область зайняла друге.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *