ОСТАННІ НОВИНИ

COVID-19 серед дітей: найменшим хворим на Львівщині було місячне немовля

Наталя Дуляба

|

На Львівщині зросла частка дітей, які хворіють на COVID-19. Найменшій дитині, що підхопила вірус, було 30 днів. Про це у вівторок, 8 грудня, під час брифінгу розповіла очільниця обласного лабораторного центру Наталія Іванченко, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Частка хворих на коронавірус дітей на Львівщині зросла з 3,5% до 5%. При цьому побільшало не лише випадків госпіталізації, а й малечі, яка лікується вдома.

Смертельних випадків серед дітей в області не було, хоча найменшою дитиною, яка перехворіла на коронавірус, було місячне немовля.

«На початках йшлося про кілька госпіталізованих дітей, а десь із кінця травня лікарня ОХМАТДИТ постійно має на лікуванні від 15 до 20 дітей з коронавірусом. Якщо ми говоримо про відсоток хворих дітей, то на Львівщині він є нижчий від середнього по Україні, але із травня він зріс із 3,5% до 5%. І кількість дітей, які лікуються амбулаторно, теж зростає. Також були декілька дітей, які пройшли через реанімацію», – зауважила Наталія Іванченко.

Загальної кількості хворих на COVID-19 дітей на Львівщині у статистичних звітах немає. Втім за приблизними підрахунками 5% – це 2539 осіб. На лікуванні в львівському ОХМАТДИТі зараз перебувають 17 хворих на коронавірус дітей.

Зазначимо, що даними МОЗ, протягом останньої доби в Україні коронавірус виявили у 520 дітей. Наразі відомо про три дитячі смерті, спричинені COVID-19.

Як писав Львівський портал, здебільшого в ОХМАТДИТі лікують хворих на коронавірус дітей віком 3-4 роки. Середній період перебування у стаціонарі становить тиждень, у важчих випадках цей час збільшується.

При цьому медики зауважують: перебіг коронавірусу у малечі і дорослих відрізняється. В останніх переважно є дихальна недостатність і пневмонії.

Натомість у дітей ковідні запалення легень виникають тільки у 20-25% випадків. Зазвичай хвора на коронавірус малеча має гарячку, розлади шлунково-кишкового тракту та ознаки інтоксикації організму.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *