ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині 85% сovid-ліжок забезпечені киснем

Ольга Денисяка

|

На Львівщині 85% ліжок для хворих на коронавірус забезпечені киснем, що відповідає нормі, яку декілька місяців тому встановили у МОЗ. Про це під час брифінгу 5 січня повідомив очільник департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Зазначимо, ще у жовтні 2020 року у МОЗ встановили, що на Львівщині covid-ліжка повинні бути забезпечені киснем щонайменше на 80%. Відтак в області впродовж декількох місяців розширювали кисневу мережу, аби відповідати рекомендації міністерства.

За словами Ореста Чемериса, у стаціонарах Львівської області є 3945 ліжок для хворих на COVID-19. Серед них 3341 ліжко вже має доступ до кисневої мережі, тобто 85%.

 

«Наша ліжкова мережа дещо розширилася: на базі центру легеневого здоров’я розгорнули ще 200 ліжок. Так, станом на сьогодні в області є 3945 ліжок для пацієнтів з коронавірусом, з них – 3341 забезпечене киснем», – розповідає посадовець.

Водночас завантаженість ліжкової мережі становить 34,8%. Наразі у стаціонарах перебуває 1 451 пацієнт, в реанімації – 136, а до апаратів ШВЛ підключені 26 хворих.

Як писав Львівський портал, станом на кінець жовтня лише 56% ліжок у стаціонарах Львівської області мали доступ до кисневих точок, які використовують при лікуванні хворих на коронавірус. Тоді у МОЗ визначили, що цей показник на Львівщині має становити щонайменше 80%.

На закупівлю і обладнання стаціонарів кисневими точками на рівні 80% Львівщина отримала із держбюджету додатково майже 51 млн грн.

У ЛОДА пояснювали, що процес збільшення кисневої мережі лікарень затягується через брак підприємств, які виконують подібні роботи. На обладнання киснем 80% ліжок у стаціонарах піде кілька місяців.

Нагадаємо, на початку листопада на Львівщині суттєво зросла госпіталізація хворих на коронавірус. Тоді завантаженість стаціонарів сягла 67%, згодом цей показник впав майже до 60%, а станом на 22 грудня – до 39,8%.

Також на Львівщині готуються розгортати мобільні COVID-госпіталі. Їх збираються облаштовувати на території спорткомплексів. Наразі йдеться про «Арену Львів» та спорткомплекс ЛНУ ім. Івана Франка на вул. Черемшини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *