ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині вже 70% covid-ліжок мають доступ до кисню

Ольга Денисяка

|

Станом на середину грудня вже 70% ліжок у стаціонарах Львівської області мають доступ до кисневих точок, які використовують при лікуванні хворих на коронавірус. До кінця року цей показник має становити не менше 80%. Про це під час брифінгу у вівторок, 15 грудня, розповів очільник департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Посадовець зазначив, що у стаціонарах Львівської області є 3645 ліжок для хворих на COVID-19. Серед них 2544 ліжка вже мають доступ до кисневої мережі.

Тобто доступ до кисневих точок мають 70% лікарняних ліжок. Хоч норма, яку встановило МОЗ, – мінімум 80% ліжок. Відтак області необхідно ще дообладнати 10%  ліжок з доступом до кисню.

 

«Нам потрібно доопрацювати ще 10%, щоб дійти до показника, який встановило МОЗ. Це доручення ми повинні виконати до кінця року», – пояснює Орест Чемерис.

Зазначимо, що у середині листопада цей показник сягав 60%, а на початку грудня доступ до кисню мали 65% COVID-ліжок на Львівщині.

Раніше у ЛОДА пояснювали, що процес збільшення кисневої мережі лікарень затягується через брак підприємств, які виконують подібні роботи. На обладнання киснем 80% ліжок у стаціонарах піде кілька місяців.

На закупівлю і обладнання стаціонарів кисневими точками на рівні 80% Львівщина отримала із держбюджету додатково майже 51 млн грн.

Нагадаємо, на початку листопада на Львівщині суттєво зросла госпіталізація хворих на коронавірус. Тоді завантаженість стаціонарів сягла 67%, згодом цей показник впав майже до 60%, а станом на початок грудня він становить 46%.

Також на Львівщині готуються розгортати мобільні COVID-госпіталі. Їх збираються облаштовувати на території спорткомплексів. Наразі йдеться про «Арену Львів» та спорткомплекс ЛНУ ім. Івана Франка на вул. Черемшини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *