ОСТАННІ НОВИНИ

Локдаун в Україні планують ввести після Різдва, – ЗМІ

Вероніка Рой

|

Кабінет міністрів готується ввести повний локдаун з 8 по 24 січня, щоб стримати розповсюдження коронавірусу і сезонних грипу та ГРВІ.

 

«Я анонсую так, що ці заходи будуть загалом схожими на ті, які були під час карантину вихідного дня. Звичайно, якісь будуть трохи жорсткіші, якісь трошки м’якіші, тобто ми врахуємо ті особливості і, скажемо, ті знання, які все-таки вже отримали протягом цих шести днів карантину. Ми врахуємо особливості такого зимового, канікулярного періоду, і також десь попробуємо сумістити ті можливості, які дають зимові канікули, з тою необхідністю, яка є при запровадженні такого розриву епідеміологічного ланцюжка», – зазначив Шмигаль в інтерв’ю «Українській правді».

За словами прем’єр-міністр, жорсткий карантин має тривати від 15 до 21 дня, щоб призвести до розриву ланцюжка у поширенні коронавірусу. Попередньо, його планують розпочати в період від 2 до 10 січня.

Водночас, за даними джерел УП в уряді, Кабмін готується запровадити локдаун з 8 по 24 січня включно. Станом на 10:15 ранку з цього питання проходить нарада міністрів.

Зважаючи на захворюваність, з 14 по 30 листопада в Україні діяв карантин вихідного дня. Втім прем’єр-міністр Денис Шмигаль попереджав: якщо такі обмеження не спрацюють, українцям варто чекати повного локдауну.

Відтак Україні запропонували ввести повний локдаун на Новий рік та Різдво. ЗМІ писали про два варіанти його введення: з 25 грудня по 17 січня та з 7 по 20 грудня.

Згодом у МОЗ заявили, що повний локдаун варто ввести після Нового року. Що працюватиме під час січневого карантину, читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *