ОСТАННІ НОВИНИ

Справу про підпал автівки журналістки «Радіо Свобода» скерували до суду

Вероніка Рой

|

Слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування та скерували до суду матеріали стосовно замовника та організатора підпалу у Львові автомобіля журналістки «Радіо Свобода» Галини Терещук. Про це Львівському порталу повідомили у СБУ у Львівській області.

 

«Слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування щодо замовника та організатора підпалу у Львові автомобіля журналістки «Радіо Свобода» Галини Терещук. Матеріали справи скеровано до суду», – йдеться у повідомленні СБУ.

Нагадаємо, у ніч на 30 січня в центрі Львова невідомі спалили авто журналістки «Радіо Свобода» Галини Терещук. Очевидці стверджували, що до машини підійшла людина з закритим обличчям, поклала під щітки на лобовому склі пакети, підпалила їх і втекла. За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

6 лютого стало відомо, що людину, яка підпалила автівку журналістки у Львові, затримали в Одесі. Підозрюваним виявився 19-річний уродженець Хмельницької області, суд суд відразу помістив під цілодобовий домашній арешт. Згодом суд дав хлопцю три роки умовно.

Як писав Львівський портал, до організації підпалу авто журналістки причетний 43-річний майор львівської поліції Михайло Чердак. А от замовником підпалу автомобіля журналістки вважають 48-річного раніше судженого львів’янина Вадима Дмитренка.

Під час розслідування слідчі СБУ встановили, що замовник підпалу автомобіля журналістки раніше неодноразово «співпрацював» з виконавцем для здійснення аналогічних злочинів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *