ОСТАННІ НОВИНИ

Covid на Львівщині: плюс 584 нові випадки за добу

Ольга Денисяка

|

Станом на ранок неділі, 29 листопада, коронавірус підтвердили у 45 636 мешканців Львівщини. За минулу добу виявили 584 нових хворих. Про це Львівському порталу повідомили пресслужбі Львівської міської ради.

 

Від ускладнень, спричинених COVID-19, померли 1225 людей (+8 за останню добу). Побороти недугу зуміли 28 761 пацієнт (+95 за минулу добу).

За оперативними даними, за вчорашню добу лабораторні центри провели 1630 ПЛР-тестів, з них 584 – позитивні. Серед них львів`ян – 165. Залишку проб у холодильнику нема.

 

У 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 108 пацієнтів, у 1-ій міській клінічній лікарні – 92 пацієнти, у лікарні швидкої медичної допомоги – 257 пацієнтів, у 5-тій міській клінічній лікарні – 106 пацієнтів, у 4-тій міській лікарні – 3 пацієнти, у пологовому – 19 пацієнтів.

Нагадаємо, на початку листопада на Львівщині суттєво зросла госпіталізація хворих на коронавірус. Тоді завантаженість стаціонарів сягла 67%, згодом цей показник впав майже до 60%, а станом на 20 листопада він становить 55%.

Наразі 60% ліжок у стаціонарах Львівської області мають доступ до кисневих точок, які використовують при лікуванні хворих на коронавірус. У МОЗ визначили, що цей показник на Львівщині має становити щонайменше 80%.

Зважаючи на ситуацію, на Львівщині готуються розгортати мобільні COVID-госпіталі. Їх збираються облаштовувати на території спорткомплексів. Наразі йдеться про «Арену Львів» та спорткомплекс ЛНУ ім. Івана Франка на вул. Черемшини.

Додамо, що Львівщина є другою в Україні областю за кількістю померлих від коронавірусу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *