ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина – друга в Україні за смертністю від COVID-19

Наталя Дуляба

|

Станом на 25 листопада від ускладнень, спричинених коронавірусом, померли 1183 мешканці Львівської області. Це другий показник смертності від COVID-19 по Україні. Про це свідчать дані, оприлюднені на спецпорталі РНБО України.

 

Так, коронавірус на Львівщині забрав життя 1183 людей. Такий показник смертності є другим в Україні. Лідером за кількістю смертей, спричинених COVID-19, є Київ, де померли 1196 хворих.

Також високу смертність від коронавірусу фіксують у Дніпропетровській (787 смертей), Харківській (723 смерті), Київській (644 смерті) та Чернівецькій (620 смертей) областях.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Високі показники смертності від COVID-19 практично збігаються з показниками захворюваності в областях. Першість і за кількістю хворих, і за смертністю є Київ. Львівщина – друга за смертністю і третя за кількістю хворих, Харківщина – друга за кількістю хворих і четверта за смертністю.

Найменше людей від коронавірусу за час пандемії померли у Чернігівській області – 91 особа.

Загалом від ускладнень COVID-19 в Україні померли 11 492 людини, за останню добу – 229 осіб.

Як писав Львівський портал, у вересні середній показник летальності COVID-19 був перевищений у 9 областях, в тому числі й на Львівщині. 93% померлих становили люди віком 50+ зі супутніми захворюваннями. Детальніше – за цим посиланням.

У МОЗ уже заявили, що ситуація з поширенням COVID-19 в Україні наближається до критичної. В уряді прогнозують, що кінця листопада в Україні за добу коронавірусом заражатимуться близько 15 тисяч людей, а до кінця року ця цифра може досягти 20 тисяч.

Нагадаємо, до 30 листопада в Україні ще діє карантин вихідного дня. Втім прем’єр-міністр Денис Шмигаль попередив: якщо такі обмеження не спрацюють, українцям варто чекати повного локдауну.

Нещодавно стало відомо, що в Україні пропонують ввести повний локдаун на Новий рік та Різдво.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *