ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові члени комісії достроково заповнили протокол про підрахунок голосів

Ольга Денисяка

|

На дільниці у Личаківському районі Львова члени комісії достроково підписали протокол про підрахунок голосів. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

 

Як попередньо встановили правоохоронці, окремі члени комісії ДВК, підписали протокол про підрахунок голосів виборців до завершення волевиявлення громадян, підрахунку голосів та остаточного заповнення вказаного протоколу.

 

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст.158-3 (Фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на термін від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на терімн п’ять років. Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.

Нагадаємо у неділю, 22 листопада, проходить другий тур виборів на посаду голови Львівської ОТГ.

За крісло мера Львова борються чинний мер Львова Андрій Садовий та нардеп Олег Синютка. У першому турі Садовий набрав 40,09% голосів виборців (91 131 голос), а Синютка – 31,1% (70 682).

Явка на місцевих виборах у Львові тоді склала менше 39%, тоді як на Львівщині – 43%.

Також додамо, що 18 листопада обидва кандидати взяли участь у дебатах. Зокрема, вони дискутували про досі не збудований сміттєпереробний завод, а також про незаконні забудови Львова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Нацполіція Львівщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *