ОСТАННІ НОВИНИ

У лікарні швидкої допомоги Львова відкрили нове «ковідне» відділення

Соломія Головіна

|

На базі лікарні швидкої допомоги на вул. Миколайчука у Львові відкрили нове «ковідне» відділення і розгорнули перші 50 додаткових ліжок для хворих на COVID-19. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив очільник медзакладу Олег Самчук.

 

Нагадаємо, у загалом у лікарні додатково мають облаштувати 350 «ковідних» ліжкомісць.

«Ми відкрили нове ковідне відділення. Результат 12 діб безперервного ремонту: перші 7 палат на 50 ліжок уже готові. Там є нові меблі, кисневі концентратори для кожного пацієнта, переносні рентген-апарати і апарати УЗД, монітори пацієнта, шприцеві насоси. Одним словом, усе необхідне для того, щоб допомагати людям одужувати! Проведено гарячу воду, якої не було 10 років, встановлено дві душові кабіни, відновлено сполучення із харчоблоком.  Уже починаємо розміщувати пацієнтів на першому поверсі. Разом з тим темп робіт не збавляється. Маємо у найстисліші терміни завершити і другий поверх!», – розповів Олег Самчук.

Із цим відділенням лікарня швидкої медичної допомоги матиме додаткових 350 місць для лікування пацієнтів з коронавірусом, а загалом їх буде 650.

«Це означає, що ми не зачинимо двері перед жодним львів’янином, який потребуватиме госпіталізації. Ми не допустимо, щоб люди помирали через відсутність «ліжок». Ми будемо рятувати кожного!», – зазначив очільник лікарні швидкої допомоги.

Як раніше повідомлялося, через збільшення кількості захворілих у міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги на вул. Миколайчука вирішили розгорнути додаткових 350 ліжок. Їх облаштують в окремому корпусі, що на території лікарні, приміщення там орендував медичний коледж.

Загалом у Львівській області на коронавірус захворіло 37 466 осіб. При цьому 1066 людей померло, 24488 пацієнтів одужало.

Нагадаємо, на Львівщині суттєво зросла госпіталізація хворих на коронавірус. Станом на 13 листопада стаціонари області заповнені на 59,9%.

Наразі лише 56% ліжок у стаціонарах Львівської області мають доступ до кисневих точок, які використовують при лікуванні хворих на коронавірус. У МОЗ визначили, що цей показник на Львівщині має становити щонайменше 80%. Проте вже між 22 лікарнями, які лікують хворих на коронавірусну інфекцію, розподілили 50,9 млн грн на покращення та збільшення кисневої мережі.

Зважаючи на ситуацію, на Львівщині готуються розгортати мобільні COVID-госпіталі. Їх збираються облаштовувати на території спорткомплексів. Поки мова йде про «Арену Львів» та спорткомплекс університету Франка на Черемшини.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook/Олег Самчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *