ОСТАННІ НОВИНИ

Коронавірус на Львівщині: +572 нових хворих

Ольга Денисяка

|

Станом на ранок понеділка, 16 листопада, на Львівщині коронавірусну інфекцію підтверджено 37 466 особам. За минулу добу виявили 572 нових хворих. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

За попередню добу лабораторні центри провели 955 досліджень, з яких 572 виявилися позитивними.

Загалом коронавірусну інфекцію виявлено – у 37466 осіб, 1066 (+9) людей померло. 24488 пацієнтів одужало (+95).

У 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 107 пацієнтів, у 1-ій міській клінічній лікарні – 100 пацієнтів, у лікарні швидкої медичної допомоги – 246 пацієнтів, у 5-ій лікарні – 100 пацієнтів, у 4-тій лікарні – 9 пацієнтів, у міському пологовому будинку – 17 пацієнтів.

Нагадаємо, на Львівщині суттєво зросла госпіталізація хворих на коронавірус. Станом на 13 листопада стаціонари області заповнені на 59,9%.

Наразі лише 56% ліжок у стаціонарах Львівської області мають доступ до кисневих точок, які використовують при лікуванні хворих на коронавірус. У МОЗ визначили, що цей показник на Львівщині має становити щонайменше 80%. Проте вже між 22 лікарнями, які лікують хворих на коронавірусну інфекцію, розподілили 50,9 млн грн на покращення та збільшення кисневої мережі.

Зважаючи на ситуацію, на Львівщині готуються розгортати мобільні COVID-госпіталі. Їх збираються облаштовувати на території спорткомплексів. Поки мова йде про «Арену Львів» та спорткомплекс університету Франка на Черемшини.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *