ОСТАННІ НОВИНИ

На сайті президента зареєстрували петицію з вимогою скасувати карантин вихідного дня

Ольга Денисяка

|

В Україні зареєстрували електронну петицію з вимогою скасувати карантин вихідного дня. Її автор вважає, що введення такого обмеження не вплине на поширення COVID-19, але матиме катастрофічні наслідки для економічного й культурного життя суспільства. Відповідна петиція з’явилась на сайті президента, передає  Львівський портал.

 

Станом на ранок 13 листопада петиція набрала вже 19 691 підпис з 25 тисяч необхідних.

«Карантин вихідного дня спричинить повну втрату прибутків, призведе бізнес до нерентабельності і закриття. Крім того, він означатиме масове звільнення десятків тисяч працівників, зокрема серед незахищених верств населення, жінок та молоді», – зауважила авторка петиції Катерина Єгорова.

 

За її словами, представники бізнесу вимагають не вводити карантин вихідного дня, а в разі введення – скасувати. Також вони хочуть, аби уряд не обмежував години роботи підприємців.

Крім того, авторка петиції вимагає, аби Кабмін проводив консультації з громадськістю перед ухваленням карантину.

Як відомо, 11 листопада Кабмін вирішив запровадити в Україні карантин вихідного дня. Він почне діяти в вже з 14-15 листопада. Обмеження будуть діяти з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Своєю чергою у Львівській міській раді заявили, що готують позов до суду на таке урядове рішення. У ЛОДА відповіли, що підприємців, які не дотримуватимуться карантину вихідного дня та постанови Кабінету міністрів, штрафуватимуть. Штраф за порушення карантину стартує від 17 тисячі гривень.

Під стіни ЛОДА проти карантину вихідного дня вийшли на акцію протесту ресторатори.

Детальніше про те, що таке карантин вихідного дня та, які загрози він несе для готельно-ресторанного бізнесу читайте у матеріалі Львівського порталу: «На межі…Чим загрожує рестораторам карантин вихідного дня».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *