ОСТАННІ НОВИНИ

Із приміщення на Миколайчука виселили медколедж, щоб облаштувати госпітальну базу для хворих на COVID

Соломія Головіна

|

У приміщенні на вулиці Миколайчука,9, яке орендував Львівський медичний коледж післядипломної освіти, облаштовують госпітальну базу для хворих на коронавірус на 350 ліжок. Навчання слухачів коледжу проводитиметься на базі медучилища на вулиці Судовій. Про це йшла мова під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради 13 листопада, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Мова йде про тимчасове використання приміщення на вулиці Миколайчука,9 для потреб лікування хворих на коронавірус. Наразі тут розгортають госпітальну базу на 350 ліжок.

«Частина цього приміщення перебуває в оренді комунального закладу облради Львівський медичний коледж післядипломної освіти. Власне у цьому рішенні ми прописуємо те, щоб звільнити цей навчальний заклад від сплати експлуатаційних витрат на використання частини приміщень, які будуть задіяні зокрема для потреб лікарні швидкої допомоги, щоб розгорнути там госпітальну базу», – зазначила заступник міського голови з гуманітарних питань Галина Слічна.

Навчання слухачів коледжу тепер проводитимуть на базі медичного училища на вулиці Судовій.

Раніше повідомлялося про те, що у міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги на вул. Миколайчука розгорнуть додаткових 350 ліжок. Їх облаштують в окремому корпусі, що на території лікарні, приміщення там орендував медичний коледж.

Загалом на Львівщині коронавірус вже підтверджено у 36 000 осіб. Небезпечна хвороба вже забрала життя 1 035 людей. При цьому одужали 23 728 хворих.

Нагадаємо, у області суттєво зросла госпіталізація хворих на коронавірус. Станом на 6 листопада стаціонари області заповнені на 62,3%.

Наразі лише 56% ліжок у стаціонарах Львівської області мають доступ до кисневих точок, які використовують при лікуванні хворих на коронавірус. У МОЗ визначили, що цей показник на Львівщині має становити щонайменше 80%.

Зважаючи на ситуацію, на Львівщині готуються розгортати мобільні COVID-госпіталі. Їх збираються облаштовувати на території спорткомплексів, зокрема «Арени Львів».

Нагадаємо, з 14 листопада  в Україні впроваджують карантин вихідного дня. Влада Львова вирішила проігнорувати таке урядове рішення.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *