ОСТАННІ НОВИНИ

Минулого тижня на Львівщині від ускладнень COVID-19 померло 107 людей

Вероніка Рой

|

На Львівщині стрімко зростають показники смертності від коронавірусної інфекції. Лише протягом минулого тижня в області від ускладнень COVID-19 померло 107 людей. Про це йшлося на засіданні Головної Управи УЛТ у Львові, передає Українське лікарське товариство.

 

Заступник директора Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігор Берник поінформував, що тенденції до зниження кількості хворих в області не спостерігається. Натомість в області зростає кількість госпіталізованих. Також стрімко зростають показники смертності.

«Якщо раніше кількість летальних випадків за тиждень коливалася від 12 до 20 осіб, то за минулий тиждень показник смертності сягнув 107 осіб. Цього тижня лише за два вихідних померло 25 людей. За тиждень не менше 10 тисяч пацієнтів звертаються за консультацією. Їх скеровують на самоізоляції, але більше половини з них протягом тижня потрапляють у лікарню», – сказав Ігор Берник.

Він також наголосив, що необхідно вживати рішучі заходи, аби зупинити цю лавину важкохворих пацієнтів.

«В стаціонарах росте кількість хворих. Тепер ми вже маємо більше 2 тис. осіб. Все більше лікарень надає допомогу хворим з COVID-19. Кількість хворих в реанімаціях – велика. Це важкі хворі на них витрачають великі ресурси», – зазначив Ігор Берник.

Голова Українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда зазначив, що сьогодні в області є проблема з госпіталізацією хворих на COVID-19.

«Покласти людину в лікарню зараз дуже важко. Друге питання – безкоштовне тестування. Зараз це ураганна інфекція, яку неможливо спинити. Потрібно негайно брати ситуацію під контроль», – додав він.

Крім цього Ігор Берник переконаний, зараз необхідно проводити роботи з розширення кисневого забезпечення у лікарнях.

«У цьому випадку ліжко без обладнаної біля нього кисневої точки нічого не варте», – сказав заступник директора з обласної інфекційної лікарні.

За його словами у інфекційній лікарні на сьогодні лікується орієнтовно 70% львів’ян, тому він просить усіх особливо стежити за власним здоров’ям. Відтак мешканців закликають дотримуватися дистанції, при будь-яких ознаках ГРВІ відправлятися на самоізоляцію. Медиків, які вже перехворіли, просять не ризикувати і не відмовлятися від засобів індивідуального захисту.

Нагадаємо, на Львівщині станом  на ранок 10 листопада підтверджено 34 304 випадки інфікування коронавірусом. Зокрема, за минулу добу виявлено 550 нових інфікувань. За увесь період карантину від від ускладнень COVID-19 померло 995 людей.

Нагадаємо, на Львівщині суттєво зросла госпіталізація хворих на коронавірус. Станом на 6 листопада стаціонари області заповнені на 62,3%.

Наразі лише 56% ліжок у стаціонарах Львівської області мають доступ до кисневих точок, які використовують при лікуванні хворих на коронавірус. У МОЗ визначили, що цей показник на Львівщині має становити щонайменше 80%.

Зважаючи на ситуацію, на Львівщині готуються розгортати мобільні COVID-госпіталі.

Також медики заявили, що 16 людей на Львівщині повторно заразились коронавірусом.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *