ОСТАННІ НОВИНИ

Для боротьби з COVID-19 на Львівщині планують залучати студентів-медиків

Соломія Головіна

|

На Львівщині для боротьби з COVID-19 розглядають можливість залучення лікарів-інтернів і студентів старших курсів. Про це 10 листопада під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Орест Чемерис, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Посадовець наголосив, що наразі 22 медзаклади, які працюють у області з хворими на коронавірус, мають достатню кількість медиків. Втім у разі погіршення ситуації у області збираються залучати студентів-медиків, які працюватимуть під наглядом сертифікованих лікарів.

«Ми розуміємо, що при найгірших варіантах проблема з медиками може виникнути. Тому розглядається можливість залучення медпрацівників різних спеціальностей, в тому числі студентів: інтернів, а також студентів старших курсів», – зазначив Орест Чемерис.

Він резюмував, що Львівщина має бути готова до різних варіантів перебігу COVID-19 і мати визначений резерв медпрацівників у разі такої необхідності.

Як повідомляв Львівський портал, станом на початок листопада коронавірус на Львівщині діагностували 2 964 медикам. Від ускладнень, спричинених хворобою, померли 33 медпрацівники.

Від початку пандемії у області підтверджено 34 304 випадки інфікування COVID-19. При цьому 995 людей померло, 21 679 пацієнтів одужало.

Нагадаємо, на Львівщині суттєво зросла госпіталізація хворих на коронавірус. Станом на 6 листопада стаціонари області заповнені на 62,3%.

Наразі лише 56% ліжок у стаціонарах Львівської області мають доступ до кисневих точок, які використовують при лікуванні хворих на коронавірус. У МОЗ визначили, що цей показник на Львівщині має становити щонайменше 80%.

Зважаючи на ситуацію, на Львівщині готуються розгортати мобільні COVID-госпіталі.

Також медики заявили, що 16 людей на Львівщині повторно заразились коронавірусом.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *