ОСТАННІ НОВИНИ

Будівництво сміттєпереробного заводу на Пластовій. Виконком затвердив проєктну документацію

Соломія Головіна

|

Виконавчий комітет Львівської міськради 9 жовтня затвердив проєктну документацію на будівництво заводу переробки ТПВ на вул. Пластовій, 13. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

«Проєктна документація пройшла комплексну державну експертизу у встановленому порядку. 30 вересня надійшло погодження від Львівської обласної державної адміністрації. Наразі залучене кредитне фінансування Європейського банку реконструкції та розвитку. Кошти виділятимуть від ЄБРР за рахунок гранту та кредиту, а також місцевого внеску. Щоб знати точну вартість будівництва, потрібно завершити тендерні процедури, які ще тривають», – зазначають у ЛКП «Зелене місто».

Водночас у мерії наголошують, що саме будівництво має розпочатися до кінця цього року. З моменту підписання договору реалізація проєкту триватиме 24 місяці.

Нагадаємо, проєкт сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13 вже пройшов комплексну державну будівельну експертизу, а також отримав висновок Мінекології, яке підтвердило безпечність майбутнього комплексу.

Ще влітку 2018 року у Києві мерія підписала угоду на отримання 35 млн євро кредиту від ЄБРР на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові та на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Зводити сміттєвий комплекс на вул. Пластовій спочатку зголосилися 12 компаній, згодом цей список зменшився вже до 5 фірм. Потім свої технічні пропозиції щодо будівництва надіслали чотири учасники тендеру. Тендер, який оголосили влітку 2018 року, досі триває.

Як писав Льіввський портал, міський голова Львова Андрій Садовий щоразу називає різні дати старту будівництва сміттєпереробного заводу: спочатку його мали розпочати з 2019 року, потім мер відтермінував цей процес до осені 2019-го. А нещодавно в ЛКП «Зелене місто» назвали вже іншу дату початку будівництва сміттєвого комплексу.

Детальніше про сміттєвий завод читайте у нашому матеріалі «Екологічне лихо чи прорив? Яким буде новий сміттепереробний завод і станція компостування у Львові».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *