ОСТАННІ НОВИНИ

ЄБРР погодив 4 учасників для наступного етапу тендеру із будівництва сміттєвого заводу у Львові

Соломія Головіна

|

Європейський банк реконструкції та розвитку погодив чотири фірми-учасники, які візьмуть участь у наступному етапі тендеру з будівництва сміттєпереробного заводу у Львові. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

ЄБРР розглянув звіт та інші додаткові документи щодо оцінки технічного етапу тендеру по об’єкту будівництва механіко-біологічного комплексу переробки відходів у Львові. Відтак, банк надіслав офіційний лист, яким затвердив учасників наступного етапу тендеру.

«Уже найближчим часом ми надішлемо інформацію учасникам, які будуть запрошені до подання фінансових пропозицій», – інформують у ЛКП «Зелене місто».

Власне, мова йде про чотирьох учасників – компанію Eggersmann Anlagenbau GMBH (Німеччина), компанію Control Process S.A. (Польща), консорціум із двох фірм – WTT (Нідерланди) та Axis (Литва), консорціум із двох фірм – MUT (Австрія) та Dogusan (Туреччина). Як зазначають у мерії, всі вони мають досвід спорудження таких об’єктів – це було однією із основних вимог.

Також у ЛМР повідомили, що будівництво заводу має розпочатися ще у 2020 році, однак у зв’язку з пандемією коронавірусу терміни можуть дещо коригуватися.

Нагадаємо, проєкт сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13 вже пройшов комплексну державну будівельну експертизу, а також отримав висновок Мінекології, яке підтвердило безпечність майбутнього комплексу.

Ще влітку 2018 року у Києві мерія підписала угоду на отримання 35 млн євро кредиту від ЄБРР на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові та на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Зводити сміттєвий комплекс на вул. Пластовій спочатку зголосилися 12 компаній, згодом цей список зменшився вже до 5 фірм. Потім свої технічні пропозиції щодо будівництва надіслали чотири учасники тендеру. Тендер, який оголосили влітку 2018 року, досі триває.

Як писав Льіввський портал, міський голова Львова Андрій Садовий щоразу називає різні дати старту будівництва сміттєпереробного заводу: спочатку його мали розпочати з 2019 року, потім мер відтермінував цей процес до осені 2019-го. А нещодавно в ЛКП «Зелене місто» назвали вже іншу дату початку будівництва сміттєвого комплексу.

Детальніше про сміттєвий завод читайте у нашому матеріалі «Екологічне лихо чи прорив? Яким буде новий сміттепереробний завод і станція компостування у Львові».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *