ОСТАННІ НОВИНИ

COVID-19 і школа: захворіли більше 3000 учнів та вчителів

Наталя Дуляба

|

В Україні на COVID-19 хворіють понад 3000 учнів і вчителів, ще більше 83 000 школярів перебувають на самоізоляції. Про це у неділю, 4 жовтня, під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

 

Так, станом на початок жовтня в Україні коронавірусом заразилися 1 257 учнів та 2 158 вчителів. На самоізоляції перебувають ще понад 83 000 учнів.

Максим Степанов підкреслив, що якщо більше 50% класів у школі пішли на самоізоляцію, то на дистанційне навчання переходить вся школа. Забезпечити школи засобами індивідуального захисту, антисептиками та іншими необхідними речами має Міносвіти.

Зазначимо, що для більшості школярів України навчальний рік цьогоріч розпочався традиційно 1 вересня. Втім навчання залежить від того, в якій зоні перебуває регіон. Школи «червоної зони» навчатимуться виключно онлайн.

МОЗ розробило рекомендації щодо організації навчання у школах та дитсадках під час COVID-19. Учням, крім початкових класів, радять носити маски, мити руки з милом, а вчителям – вимірювати температуру та дезінфікувати руки. У «помаранчевих» зонах педагоги мають носити захисні щитки. Детальніше про це читайте за цим посиланням.

Як діяти, якщо хтось із дітей у класі захворів на коронавірус, читайте ТУТ.

Як писав Львівський портал, нещодавно МОН пригрозило закладам освіти штрафами за недотримання норм карантину.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *