ОСТАННІ НОВИНИ

Як діятимуть школи, якщо дитина з класу захворіла на COVID-19: пояснення міськради Львова

Вероніка Рой

|

У випадку, якщо в одного учня виявили коронавірусну інфекцію, тоді весь клас відправляють на самоізоляцію на два тижні. Про це повідомила керівниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, передає міськрада Львова.

 

За її словами, в міських закладах освіти розроблено спеціальний механізм продовження навчання у разі підтвердження захворювання на COVID-19 у школяра чи працівника школи.

«Якщо в дитини, яка навчалась у класі, виявляють коронавірус, тоді весь клас іде на самоізоляцію на 2 тижні. Те ж стосуватиметься й працівника школи. Але необов’язково, аби вся школа призупиняла освітній процес — можливо, лише окремі класи. Тоді навчання відбуватиметься з використанням дистанційних технологій. Ми впродовж літа проводили тренінги для вчителів, щоб за необхідності можна було повернутися до навчання на освітніх онлайн-платформах», – зазначила посадовиця.

Зоярна Довганик зазначила, що за рекомендаціями головного державного санітарного лікаря, у школах міст, у яких дозволено розпочати навчальний рік, повинен бути гнучкий розклад занять, аби уникнути скупчень та зменшити кількість людей, які водночас перебувають у закладі.

«Львів перебуває в помаранчевій зоні за рівнем небезпеки поширення COVID-19, що дозволяє нам відкрити школи. Однак, відповідно до рекомендацій державного санітарного лікаря, має бути гнучкий розклад занять, і батьки повинні зрозуміти, що уроки не можуть розпочинатись в одній годині. Керівники шкіл уже адаптували розклади: одні розпочинатимуть уроки о 8 години, інші – об 11 чи навіть 12, щоб зменшити кількість дітей, які водночас перебуватимуть у закладі», – додала зазначила Зоряна Довганик.

Нагадаємо, раніше у мерії повідомили, що школи Львова готові до навчання в умовах карантину. Зокрема, на закупівлю усіх необхідних засобів захисту для львівських шкіл із міського бюджету було виділено майже 10 млн грн.  Також вже відомо, що початок навчального року у міських закладах освіти пройде без традиційних шкільних лінійок.

Наразі відомо, що для більшості школярів України навчальний рік розпочнеться традиційно 1 вересня. Втім навчання також залежатиме від того, в якій зоні перебуває регіон. Зокрема, школи «червоної зони» навчатимуться онлайн. Також МОЗ оновило умови навчання під час карантину. З ними можна ознайомитися за цим посиланням.

Нагадаємо, в Україні через коронавірусну інфекцію школярі з 12 березня перебували на карантині. Навчання проводилося дистанційно у режимі онлайн. Загалом цей навчальний рік учнів завершили дистанційно та без традиційних останніх дзвоників.

Львівський портал розповідав, як школярі та вчителі провели тримісячне навчання в режимі онлайн, що про таку освіту кажуть батьки та як починатимуть навчальний рік у вересні школи Львова. Детальніше читайте у нашому матеріалі: «Онлайн-навчання чи за шкільною партою: як вчитимуться учні з 1 вересня?».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *