ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина на рік забезпечена необхідними вакцинами

Вероніка Рой

|

Львівська область на річний період забезпечна вакцинами для профілактики різних недуг. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

Як повідомляється, область забезпечена вакцинами для профілактики туберкульозу, гепатиту В, гемофільної інфекції, інактивованою поліомієлітною вакциною, комбінованою пентавалентною вакциною для профілактики кашлюка, дифтерії, правця, гепатиту В, гемофільної інфекції, а також для профілактики кору, паротиту, краснухи.

На сьогодні на Львівщині мінімальне середньомісячне виконання щеплень від кількості дітей цільової вікової групи повинно складати не менше 7,9 %. В середньому по області за серпень щеплено від 4,9% до 7,6 %.

«На проведення планових щеплень негативний вплив спричинила пандемія коронавірусної хвороби. Попри те, що надання медичної послуги з планової вакцинації не зупинялось, фактично із середини березня кількість візитів населення до медичних закладів з приводу вакцинації різко знизилась, а в окремих районах і містах припинилась. Це вплинуло на показники охоплення профілактичними щепленнями цільових вікових груп», – розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Зазначимо, країна вважається захищеною від хвороби, коли сформовано так званий колективний імунітет: 95-97% населення країни мають щеплення від конкретної хвороби. Колективний імунітет захищає тих людей, які не можуть вакцинуватись з медичних причин.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявляв, що Львівська область є одним із антилідерів за рівнем імунізації населення.

Зазначимо, через COVID-19 в Україні стрімко впав рівень імунізації населення. Станом на початок червня менше третини дітей отримала необхідні щеплення.

У Центрі громадського здоров’я заявляють, що вакцинація є цілком безпечною під час пандемії коронавірусу. Ігнорування щеплень навпаки може призвести до спалаху нових інфекційних захворювань. Своєю чергою ВООЗ також закликала країни не припиняти вакцинацію через COVID-19.

Як писав Львівський портал, щороку вакцинація рятує 2-3 мільйони людей у всьому світі від небезпечних хвороб та запобігає 1,5 мільйонам летальних випадків від інфекційних хвороб. Від яких саме хвороб варто захиститись за допомогою вакцинації, читайте за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *