ОСТАННІ НОВИНИ

МОЗ готує алгоритм проведення виборів під час COVID-19

Наталя Дуляба

|

Міністерство охорони здоров’я України спільно з Центральною виборчою комісією напрацьовує алгоритм безпечного проведення місцевих виборів в умовах карантину. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі МОЗ.

 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що дотримання протиепідемічних рекомендацій зараз – це вже не екстрені заходи, а базові правила. Їх потрібно виконувати, в тому числі й під час проведення місцевих виборів, які призначені на 25 жовтня.

«Дотримання протиепідемічних норм не повинне бути інструментом політичної боротьби. Міністерство охорони здоров’я сподівається, що місцева влада розуміє всю небезпечність ситуації», – відзначив Максим Степанов.

Він також додав, що вже найближчим часом МОЗ розпочне детально роз’яснювати протиепідемічні норми під час виборів, які стосуватимуться як членів дільничних комісій, так і самих виборців.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбудуться в останню неділю жовтня – 25 жовтня.  Голосувати українці будуть в умовах карантину. В РНБО вже заявили, що ці вибори будуть «одні із найскладніших за весь час незалежності». Офіційно виборча кампанія в Україні стартує 5 вересня.

У липні Верховна Рада України змінила виборче законодавство і затвердила нові бюлетені. Детальніше – за цим посиланням.

Серед змін, внесених у виборче законодавство, – зменшення розміру застави для кандидатів. Так, раніше претендент на посаду міського голови Львова мав заплатити 1 млн грн застави, а тепер – трохи більше 120 тисяч грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *