ОСТАННІ НОВИНИ

До місцевих виборів в Україні прогнозують втричі більше хворих на COVID-19

Наталя Дуляба

|

Якщо українці не будуть дотримуватися правил карантину, то до 25 жовтня кількість хворих на коронавірус досягне 360 тисяч. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, передає пресслужба РНБО.

 

Під час наради щодо прогнозування поширення COVID-19 в Україні Олексій Данілов відзначив, що за результатами моніторингу, проведеного за допомогою програмно-апаратного комплексу «СОТА», можна спрогнозувати суттєвий ріст нових випадків інфікування коронавірусом, якщо громадяни не будуть дотримуватися правил карантину.

«Станом на 25 жовтня (день проведення місцевих виборів в Україні, ‒ ред), за песимістичним сценарієм, ми будемо мати 360 тисяч випадків зараження, ми маємо бути до цього готові», ‒ сказав Данілов.

За його словами, у зв’язку із початком нового навчального року та активізацією виборчого процесу в Україні необхідно почати моніторити динаміку соціальних контактів хворих на COVID-19 з 29 серпня до 10 вересня.

Також секретар РНБО заявив, що, зважаючи на загострення епідемічної ситуації, «вибори 25 жовтня будуть одними з найскладніших за весь час незалежності».

«Забезпечення голосування усіх без виключення громадян є ключовою умовою демократичності», ‒ наголосив Олексій Данілов, додавши, що виборчий процес має бути організований з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ України щодо протидії COVID-19.

Водночас прем’єр-міністр Денис Шмигаль зауважив, що епідемія в усьому світі відбувається хвилеподібно. Деякі країни заявляли про спад епідемії, але швидко отримали новий спалах захворюваності. Тому Україна має бути готова до розвитку ситуації за усіма сценаріями.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбудуться в останню неділю жовтня – 25 жовтня.

Станом на кінець серпня коронавірусом в Україні заразились більше 112 тисяч людей. За останню добу від ускладнень хвороби померла рекордна кількість пацієнтів – 49 осіб.

Адаптивний карантин в Україні нещодавно продовжили до 31 жовтня.

Лідером за рівнем захворюваності по Україні вже другий місяць поспіль є Львівщина. Також в області перевищений середній показник летальності від COVID-19.

Через високий рівень захворюваності у лікарнях на Львівщині є висока завантаженість ліжкомісць 53%. Із таким показником область також є першою в Україні. Через таку заповненість нещодавно розгорнули лікарні «другої хвилі». Завдяки цьому додатково з’явиться майже 3500 ліжкомісць.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *