ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканців Львівщини закликають не купувати розрекламовані ліки нібито від COVID-19

Соломія Головіна

|

На Львівщині жителів області закликали не займатися самолікуванням, використовуючи розрекламовані препарати нібито від COVID-19, тому що таким чином можна навпаки собі нашкодити. Про це 28 серпня під час брифінгу заявила експертка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з терапії та сімейної медицини Ірина Федак, передає кореспондентка Львівського порталу.

 

«Дуже важливо, щоби люди не займалися самолікуванням. На жаль, на сьогоднішній день в інтернеті та у ЗМІ можна прочитати різну рекламу, нібито є якийсь такий чи інший супердієвий препарат, який допоможе», – зазначила Ірина Федак

Медик наголосила, вживаючи ці препарати, навпаки можна собі нашкодити.

«Розумію, що люди хапаються як за соломинку за це, щоб лишній раз не звертатися до лікаря, тому що страх має великі очі. Страх перед стаціонарами, поліклініками… Але разом з тим це самолікування, приймання неконтрольованих рекламних препаратів навпаки може погіршити стан пацієнта», – зауважила експертка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з терапії та сімейної медицини.

Відтак акцентувала, що при підвищенні температури, слабкості, головних болях слід звертатися до сімейного лікаря.

Як відомо, у ЛОДА  25 серпня повідомили про те, що ось уже два тижні Львівщина не лідирує в Україні за кількістю нововиявлених хворих. Однак станом на 28 серпня у області знову збільшилася кількість нових інфікувань: 215 випадків за добу. Антирекорд на Львівщині зафіксували наприкінці червня – 240 хворих.

Варто додати, що Львівщина вже більше двох місяців є лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус.

Через високий рівень захворюваності у лікарнях по області є висока завантаженість ліжкомісць – 53%.  Через таку заповненість нещодавно розгорнули лікарні «другої хвилі». Завдяки цьому додатково з’явиться майже 3500 ліжкомісць.

Також львівські медики почали фіксувати випадки безсимптомного перебігу двобічної пневмонії, викликаної COVID-19.

Власне 27 серпня державна комісія ТЕБ і НС в черговий раз поділила Україну на чотири зони за рівнем поширення коронавірусного захворювання: цього разу територія Львівщини опинилися у «жовтій» та «помаранчевій» зонах. Детальніше про це читайте тут.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *