ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині у хворих на COVID-19 спостерігають все важчі форми пневмонії

Соломія Головіна

|

На Львівщині і надалі зберігається складна епідситуація із коронавірусом: медики спостерігають у пацієнтів все важчі форми пневмонії. Про це повідомив керівник Обласного штабу із ліквідації надзвичайної ситуації, керівник Центру екстреної медицини  Львівської області Андрій Васько, передає пресслужба Львівської ОДА.

 

«Станом на сьогодні у Львівській області виявлено понад 12 тисяч випадків захворювання мешканців на коронавірусну інфекцію. З них, на превеликий жаль, понад 300 осіб – померли. Зараз ми можемо констатувати про значне навантаження на медичну систему, на стаціонарний сегмент лікування пацієнтів з COVID-19.  Кількість людей, які лікуються у стаціонарах, є стабільно високою і щоденно зростає», – зазначив посадовець.

За його словами, важкість пацієнтів, які перебувають у лікарнях із підтвердженим діагнозом, збільшилась. Це пов’язано не тільки із кількістю людей, які захворіли.

«Також ми повинні зрозуміти, що вірус мутує. Відтак, ми спостерігаємо все важчі форми пневмонії у наших пацієнтів. Львівська обласна державна адміністрація та Обласний штаб вкотре наголошує на необхідності дотримання карантинних заходів та усіх обмежень,  які діють на територіях», – пояснив керівник штабу.

Зазначимо, Львівщина вже більше місяця є лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Також в області перевищений середній показник летальності від COVID-19.

Через високий рівень захворюваності у лікарнях по області є висока завантаженість ліжкомісць 53%. Із таким показником Львівщина також є першою в Україні. Через таку заповненість нещодавно розгорнули лікарні «другої хвилі». Завдяки цьому додатково з’явиться майже 3500 ліжкомісць.

Також львівські медики почали фіксувати випадки безсимптомного перебігу двобічної пневмонії, викликаної COVID-19.

Нагадаємо, 13 серпня уряд по-новому поділив Україну на карантинні зони. Зокрема, фактично вся Львівщина потрапила у «помаранчеву зону», лише Самбір опинився у «червоній».

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *