ОСТАННІ НОВИНИ

Коронавірус підхопив ще 181 мешканець Львівщини

Наталя Дуляба

|

Станом на ранок вівторка, 18 серпня, коронавірус лабораторно підтвердили у 12260 мешканців Львівщини. За останню добу виявили 181 нового хворого. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі міськради Львова.

 

Так, коронавірусом на Львівщині заразились уже 12260 людей. Побороли недугу 3342 пацієнти (+81 за добу), ще 337 осіб (+3 за добу) померли від ускладнень.

Протягом понеділка, 17 серпня, лабораторні центри провели 818 ПЛР-тестів, позитивним виявився 181, тобто 22% від усіх проведених тестувань. Серед нових хворих 90 людей – це львів’яни.

Наразі на ПЛР-черзі «стоять» ще 142 проби.

В обласній інфекційній лікарні зараз перебуває 182 хворий, восьмеро із них – у реанімації, до апаратів ШВЛ під’єднані три особи. У 8-ій міській лікарні є 82 пацієнти, у 1-ій міській лікарні – 56 пацієнтів, у лікарні швидкої медичної допомоги – 130 пацієнтів.

Зазначимо, Львівщина вже більше місяця є лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Також в області перевищений середній показник летальності від COVID-19.

Через високий рівень захворюваності у лікарнях по області є висока завантаженість ліжкомісць 53%. Із таким показником Львівщина також є першою в Україні. Через таку заповненість нещодавно розгорнули лікарні «другої хвилі». Завдяки цьому додатково з’явиться майже 3500 ліжкомісць.

Також львівські медики почали фіксувати випадки безсимптомного перебігу двобічної пневмонії, викликаної COVID-19.

Нагадаємо, 13 серпня уряд по-новому поділив Україну на карантинні зони. Зокрема, фактично вся Львівщина потрапила у «помаранчеву зону», лише Самбір опинився у «червоній».

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *