ОСТАННІ НОВИНИ

З початку карантину в Україні на 400 тисяч безробітних стало більше

Вероніка Рой

|

Станом на 6 серпня 2020 року статус безробітного мають 502 тисячі українців. За період дії карантину, з 12 червня по 4 серпня, статус безробітного отримали 406 тисяч українців. Про це повідомляє ЕП з посиланням на Державний центр зайнятості.

 

«Під час дії карантину в онлайн режимі фахівці центрів зайнятості не припиняли підбирати для безробітних підходящі вакансії, а для роботодавців кваліфікований персонал. Так, протягом 12 березня – 31 липня 2020 року роботу вдалося знайти для 222 тисяч громадян, з них 151 тисячі безробітних», йдеться у повідомленні.

У Держцентрі зайнятості заявили, що наразі відновлюється робота підприємств та організацій по всій країні і, відповідно, зростає кількість поданих до служби зайнятості вакансій.

«Поступово зменшується кількість зареєстрованих безробітних. Так, у квітні статус безробітного отримали 149 тисяч осіб, у травні їх кількість становила 97 тисяч осіб, у червні – 75 тисяч, у липні – 68 тисяч», додали у відомстві.

Зазначимо, за перші майже три місяці карантину на Львівщині визнано безробітними понад 15 тисяч людей.

Як повідомляв Львівський портал раніше, на період карантину в Україні розмір мінімальної допомоги по безробіттю підвищено з 650 грн до 1 000 грн.

Також нагадаємо, що кількість офіційних безробітних в державі збільшилася на 48%. При цьому кількість вакансій в умовах економічного спаду зменшилася до 53 тисяч, що майже на 60% менше, ніж було в травні торік.

Під час коронавірусного карантину Служба зайнятості запустила онлайн-реєстрацію безробітних. Стати на облік у центр зайнятості тепер можна, не виходячи з дому. Детальна інструкція, як це зробити, – за цим посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *