ОСТАННІ НОВИНИ

За час пандемії на Львівщині зросла кількість безробітних. Кого зараз шукають роботодавців?

Вероніка Рой

|

За час пандемії, з 12 березня до 31 травня, на Львівщині визнано безробітними понад 15 тисяч людей. Про це Львівському порталу повідомили у Львівському обласному центрі зайнятості.

 

За період пандемії на Львівщині визнано безробітними 15,6 тисяч осіб, що 2,3 рази більше, аніж в аналогічному періоді торік.

Разом з тим, у період карантину роботою забезпечено 3,2 тисячі осіб, у тому числі 1,7 тисяч безробітних. Найбільше клієнтів працевлаштовано на підприємства переробної промисловості (31%), у заклади сфери торгівлі (25%) та сільськогосподарські фірми (16%).

«Станом на 1 червня послугами спеціалістів служби зайнятості користувалося 27,1 тисяч безробітних, що у 2,1 рази більше, ніж торік. Із них 23,5 тисяч отримували допомогу з безробіття. Відповідно до законодавчих змін під час карантину та упродовж 30 днів після його завершення мінімальний розмір допомоги з безробіття підвищений із 650 до 1000 гривень. Виплата призначається з першого дня набуття особою статусу безробітного навіть тим, хто був звільнений з роботи у час пандемії за власним бажанням», – зазначають у центрі зайнятості.

На початок літа на Львівщині є 3,8 тисяч вільних робочих місць і вакантних посад. Середній розмір заробітної плати, задекларований працедавцями у вакансіях, становив 7,8 тисяч грн, минулого року вона складала 6,7 тисяч грн. В обласному центрі зайнятості додають, що на одне вільне робоче місце в області претендували 7 безробітних.

В області бракує працівників промислової галузі: швачок, операторів автоматичних і напівавтоматичних ліній, верстатів та установок, монтерів кабельного виробництва, електромонтерів тощо.

Транспортні компанії «полюють» на водіїв автотранспортних засобів, монтерів колії, водіїв тролейбуса або трамвая.

Заклади сфери торгівлі та надання послуг розшукують продавців продовольчих або непродовольчих товарів, кухарів, касирів торговельного залу, продавців-консультантів.

Установи, які уповноважені забезпечувати правопорядок, запрошують на роботу поліцейських, охоронників, інспекторів.

А будівельні компанії пропонують працевлаштування бетонярам, малярам та ін.

Як повідомляв Львівський портал раніше, на період карантину в Україні розмір мінімальної допомоги по безробіттю підвищено з 650 грн до 1 000 грн.

Також нагадаємо, що кількість офіційних безробітних в державі збільшилася на 48%. При цьому кількість вакансій в умовах економічного спаду зменшилася до 53 тисяч, що майже на 60% менше, ніж було в травні торік.

Під час коронавірусного карантину Служба зайнятості запустила онлайн-реєстрацію безробітних. Стати на облік у центр зайнятості тепер можна, не виходячи з дому. Детальна інструкція, як це зробити, – за цим посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *