ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина планує розширити кількість лікарняних місць для хворих на COVID-19 до майже 3,5 тисяч

Соломія Головіна

|

У рамках залучення лікарень «другої хвилі» у Львівській області кількість ліжок для прийому хворих на COVID-19 планують збільшити до майже 3,5 тисяч. Про це 11 серпня під час брифінгу заявив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, наразі хворих на коронавірус приймають у 16 лікарнях області. Вже є погодження щодо Жидачівської ЦРЛ, куди незабаром можна буде госпіталізовувати майже до пів сотні інфікованих.

При цьому Іван Собко додав, що область планує залучити до боротьби з COVID-19 ще шість медзакладів:

«Сьогодні з COVID-19 працюють 16 медзакладів, ми плануємо додати ще шість: це четверта, а також п’ята лікарні Львова, буська, золочівська, червоноградська лікарні, якщо стрийський «кущ» не буде справлятися, доведеться відкрити лікарню ще й там. Це ті медустанови, які мають кисень».

При цьому посадовець пояснив, що наразі у області є 2400 ліжкомісць для хворих на COVID-19, з яких зайняті 53%. У рамках залучення лікарень «другої хвилі» їх кількість збільшиться ще на тисячу.

Зазначимо, 10 серпня у МОЗ заявили, що Львівщина вже перейшла поріг щодо 50 відсотків заповненості ліжок лікарень «першої хвилі». Відтак в області почали розгортати лікарні «другої хвилі».

Своєю чергою у Львівській міській раді повідомили, що місто справляється із потоком пацієнтів і не розгортатиме лікарні «другої хвилі».

Додамо, що станом на ранок 11 серпня підтверджено 11 142 випадок інфікування коронавірусом. За минулу добу COVID-19 виявлено у 161 людини.

Зазначимо, Львівщина вже більше місяця є лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Також в області перевищений середній показник летальності від COVID.

31 липня державна комісія ТЕБ і НС поділила Україну на чотири зони за рівнем поширення коронавірусного захворювання: «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони.  Населені пункти Львівської області потрапили до «помаранчевої», «жовтої» та «зеленої» зон.

У ВООЗ нещодавно заявили, що Львівщині потрібно посилити карантин.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *