ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові не відкриватимуть лікарні «другої хвилі»

Вероніка Рой

|

У Львові не розгортатимуть лікарні «другої хвилі». Це пов’язано із тим, що раніше визначені госпітальні бази у місті справляються із потоком пацієнтів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Зазначимо, на сьогодні у Львові хворих на коронавірусну інфекцію приймають Львівська обласна інфекційна лікарня, Центр легеневого здоров’я, 8-ма лікарня, 1-ша лікарня, лікарня швидкої медичної допомоги.

«Всі лікарні, які приймали пацієнтів із COVID-19, продовжують працювати. Хворих приймають. Медична система міста справляється. Ліжка в лікарнях є. Велика подяка медикам, адже вони діють згідно з відпрацьованими протоколами. Впродовж останніх місяців ми маємо достатньо рівну ситуацію із коронавірусом. Статистика по місту і області є досить прозорою. Але цей вірус не зникне, поки не винайдуть вакцину. Треба навчитись з ним жити», – сказав мер Львова Андрій Садовий.

Зазначимо, 10 серпня у МОЗ заявили, що Львівщина вже перейшла поріг щодо 50 відсотків заповненості ліжок лікарень «першої хвилі». Відтак в області почали розгортати лікарні «другої хвилі».

Як повідомляв Львівський портал, на Львівщині станом на ранок 11 серпня підтверджено 11 142 випадок інфікування коронавірусом. За минулу добу COVID-19 виявлено у 161 людини.

Зазначимо, Львівщина вже більше місяця є лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Також в області перевищений середній показник летальності від COVID.

31 липня державна комісія ТЕБ і НС поділила Україну на чотири зони за рівнем поширення коронавірусного захворювання: «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони.  Населені пункти Львівської області потрапили до «помаранчевої», «жовтої» та «зеленої» зон.

У ВООЗ нещодавно заявили, що Львівщині потрібно посилити карантин.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *