ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині розпочали відкриття лікарень «другої хвилі»

Ольга Денисяка

|

На Львівщині через велику заповненість ліжок «першої хвилі», розпочали розгортати лікарні «другої хвилі». Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає Львівський портал.

 

«Львівська область вже перейшла поріг щодо 50 відсотків заповненості ліжок лікарень першої хвилі. Звичайно, ми почали розгортати лікарні другої хвилі і можемо констатувати, що ми не можемо легковажно ставитись до коронавірусу. Він набирає обертів, і ми це бачимо по кількості людей, у яких ми виявляємо коронавірус кожного дня, і людей, яких ми госпіталізуємо», – сказав Степанов.

Він зазначив, що зараз в Україні роблять більше 15 тисяч тестів на коронавірус на день. За словами Степанова, далі МОЗ буде збільшувати кількість тестувань.

Як повідомляв Львівський портал, на Львівщині станом на ранок 10 серпня підтверджено 10981 випадок інфікування коронавірусом. За минулу добу COVID-19 виявлено у 130 людей.

Зазначимо, Львівщина вже більше місяця є лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Також в області перевищений середній показник летальності від COVID.

31 липня державна комісія ТЕБ і НС поділила Україну на чотири зони за рівнем поширення коронавірусного захворювання: «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони.  Населені пункти Львівської області потрапили до «помаранчевої», «жовтої» та «зеленої» зон.

У ВООЗ нещодавно заявили, що Львівщині потрібно посилити карантин.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *