ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні знову продовжили карантин

Вероніка Рой

|

Кабінет міністр України у середу, 22 липня, підтримав постанову про продовження адаптивного карантину до кінця літа – до 31 серпня. Втім постанову протягом одного дня мають допрацювати, передає Громадське.

 

Нова постанова діятиме з 1 серпня до 31 серпня. Залежно від епідемічної ситуації будуть встановлювати «зелені», «жовті», «помаранчеві» та «червоні» рівні небезпеки. Рівень встановлюватиметься автоматичною системою і затверджуватиметься комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

Моніторинг рівня небезпеки проводитимуть за тими показниками, що є зараз:

  • завантаженість ліжок в закладах охорони здоров’я складає понад 50%;
  • середня кількість ПЛР-досліджень та ІФА-тестів менше, ніж 24 на 100 тис. населення протягом тижня;
  • коефіцієнт виявлення випадків коронавірусу понад 11%;
  • показник динаміки зростання випадків COVID-19 понад 10%.

Зокрема у регіонах «зеленої» зони дозволять відкривати дитячі табори й оздоровчі заклади.

Якщо п’ять днів поспіль у «зеленому» регіоні погіршуються показники щодо COVID-19, то він спершу переходить на «жовтий» рівень.

Допрацювати постанову попросили Мінкульт щодо відкриття закладів культури та Міністерство реінтеграції щодо перетину адмінкордону з окупованих територій Донбасу та Криму.

Зазначимо, ппередній адаптивний карантин в Україні діє до 31 липня.

Нагадаємо, Львівщина почала поетапне послаблення карантину з 7 липня. Відтоді обласна комісія ТЕБ і НС дозволила відновити роботу готелів, закладів громадського харчування, спортзалів, а також масові релігійні заходи.

На наступний день після перших послаблень у МОЗ заявили, що Львівська область не готова до пом’якшення карантину. Через кілька днів ситуація із захворюваністю поліпшилась, тому обласна комісія ТЕБ і НС дозволила почати другий етап послаблення карантину.

Зараз у Львові та області знову працюють дитячі садочки, інклюзивно-ресурсні центри, туристичні бази відпочинку, заклади культури (крім театрів і кінотеатрів). Водночас 17 липня міська комісія ТЕБ і НС, незважаючи на рішення області, таки дозволила у Львові відкритись театрам і кінотеатрам.Також у Львові дозволили проводити масові заходи, але з дотриманням карантинних умов.

Як писав Львівський портал, нещодавно у ВООЗ заявили, що Львівщині потрібно посилити карантин.

Львівщина є лідером за рівнем захворюваності: тут коронавірусом заразились 8353 мешканців. За останню добу виявили 124 нових хворих. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *