ОСТАННІ НОВИНИ

Коронавірус. Кількість хворих на Львівщині йде на спад

Андрій Котенський

|

За останню добу на Львівщині проведено 1088 ПЛР-тестів, з яких 82 – позитивні. Недуга призвела до смерті чотирьох осіб. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Як повідомила  керівниця міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна, станом на 08.00 год у Львові та на Львівщині підтверджено 6763 випадки інфікування коронавірусом, з них 178 — летальні. За вчорашню добу лабораторні центри провели 1088 ПЛР-тестів. Відтак, 82 — позитивні. Серед них львів`ян — 33. Залишок у холодильнику — 327 проб.

Загалом коронавірусну інфекцію виявлено — у 6763 осіб, 178 людей померло. 1003 пацієнтів одужало.

До Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізовано 162 особи, з них в реанімації — 4 особи, на апаратні ШВЛ — 3 особи.

У 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 65 пацієнтів, у 1-ій міській клінічній лікарні – 56 пацієнтів, у лікарні швидкої медичної допомоги — 85 пацієнтів.

Нагадаємо, що 7 липня Львівщина почала поетапне послаблення карантину. В області свою роботу відновили готелі, заклади громадського харчування, спортзали і фітнес-центри. Також з 7 липня в області дозволили проводити масові релігійні заходи.

При цьому Львівщина вже три тижні є лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснював, що суттєве збільшення хворих в області виникло через велику кількість проведених тестів. Також на Львівщині перевищений середній показник летальності від COVID-19.

Міська комісія з питань ТЕБ і НС ухвалила аналогічне рішення щодо послаблення карантину і дозволила роботу кафе та фітнес-центрів без обмеження кількості відвідувачів.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *