ОСТАННІ НОВИНИ

Голова ЛОДА вимагає від Садового закрити ресторани та фітнес-центри у Львові

Вероніка Рой

|

Голова Львівської ОДА Максим Козицький звернувся до мера Львова Андрій Садового з вимогою невідкладно скликати позачергове засідання міської комісії ТЕБ і НС. Також очільник області закликав припинити роботу закладів громадського харчування та фітнес-центрів, робота яких не відповідає постанові уряду щодо карантинних заходів. Відповідний лист опублікувала пресслужба Львівської ОДА.

 

Як йдеться у листі, Львівська міська комісія ТЕБ і НС дозволила роботу закладам громадського харчування та фітнес центрів з кількістю відвідувачів до 10 осіб всупереч положенню постанови Кабміну №392.

«Доводжу до Вашого відома, що рішення про послаблення карантинних заходів приймається на підставі подання головного державного санітарного лікаря регіону, з урахуванням оцінки епідемічної ситуації. Проте подання на послаблення карантинних заходів, тим більше послаблення заходів у місті Львові, не було…», – мовиться у листі голови ЛОДА до мера Львова.

У зв’язку з цим, Максим Козицький закликав невідкладно скликати позачергове засідання Львівської міської комісії ТЕБ і НС

«Голова Львівської облдержадміністрації також проінформував про згадане рішення Львівської міської комісії ТЕБ і НС і Головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка. В офіційному листі наголошено, що «з врахуванням епідемічної ситуації у регіоні, зокрема і у м.Львові, вважаємо передчасними та безпідставними вищевказані послаблення карантинних заходів, у зв’язку з чим, облдержадміністрацією скеровано відповідні звернення в прокуратуру Львівської області та головне управління національної поліції у Львівській області», – ідеться у документі.

Натисніть на зображення для його збільшення

Нагадаємо,  в Україні адаптивний карантин продовжили до 31 липня. Відтак місцевій владі дозволили вирішувати, чи пом’якшувати карантин, зважаючи на рівень захворюваності.

Зазначимо, що попри велику кількість виявлення нових інфікувань у Львові вирішили дозволити працювати закладам громадського харчування всередині приміщення та фітнес-клубам, але одночасно там може перебувати не більше 10 відвідувачів.

Того ж дня голова Львівської ОДА Максим Козицький розкритикував таке рішення влади Львова, детальніше про це читайте тут.

Нагадаємо, 1 липня у Львові обмежили у часі роботу закладів громадського харчування. Кафе і ресторани повинні працювати не довше, ніж до 22:00 год. Однак згодом уточнили, що якщо клієнт встиг зробити замовлення до 22:00 год, то ресторан може продовжувати обслуговувати гостя.

Також у Львові заборонили роботу нічних розважальних закладів.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *