ОСТАННІ НОВИНИ

Учасників ЗНО на Львівщині «Школяриками» довозитимуть у пункти тестування

Вероніка Рой

|

На Львівщині організують довіз автобусами вступників, котрі живуть у віддалених районах області, у пункти тестування для складання зовнішнього незалежного оцінювання. Про це у середу, 17 червня, під час брифінгу розповіла директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Вона зазначила, що вже у наступний четвер, 25 червня, математикою стартує основна сесію ЗНО. Для складання усіх предметів у Львові та області підготували 113 пунктів тестування. Втім, за словами Лариси Середяк, через карантинні заходи, що діють в області, у вступників може виникнути проблема із добирання у місце проведення ЗНО. Для цього в області здійснюватиметься довіз автобусами учасників тестування, зокрема тих, хто проживає у віддалених районах.

«Зрозуміло, що частина дітей буде доїжджати. Тому тих абітурієнтів відділи освіти довозитимуть «Школяриками» до місця проведення ЗНО. Я хочу акцентувати, що адреси пунктів тестування на кожен із трьох предметів є у запрошені-перепустці, котрі можна знайти на інформаційних сторінках. На сьогодні тільки більше половини учасників відкрили цю сторінку і знають, куди їхати. Зайти на цю сторінку потрібно за номером сертифіката і номером пін-кодом. Це важливо, оскільки пункти тестування у Львова та області – розкидані і потрібно знати, скільки необхідно часу, аби дістатися у місце проведення ЗНО», – наголосила директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Цьогоріч вхід у пункт тестування відбуватиметься швидше – о 9:45 год. через необхідність вимірювання температури. Лариса Середяк зазначила, що у запрошені-перепустці вказано орієнтовний час, коли вступнику варто прибути у місце проходження ЗНО. Це робиться для того, аби створити  соціальну дистанцію при вході у пункти тестування. Припиняється вхід о 10:50 год., а об 11 год. по усій Україні розпочинається ЗНО.

«Вхід у пункт тестування буде дозволений кожному учаснику, які матимуть при собі паспорт, сертифікат, запрошеня-перепустку, дві ручки чорного кольору і маски. У пункті на кожного учасника передбачено по дві медичні маски. Крім цього у місці проведення ЗНО працюватиме два медичних працівники. Можу запевнити, що створено усі умови, аби у пунктах було щонайменше контактів між учасниками», – зазначила Лариса Середяк.

Вона наголосила, якщо у дитини може бути субфебрильна температура, то їй потрібно взяти довідку від лікаря. У цьому випадку учасника тестування можуть пропустити у пункт тестування.

«Якщо в учасника температура тіла буде більшою, ніж 37,2 і він не матиме довідки від лікаря, то йому не дозволять складати ЗНО. Протягом п’яти днів цей учасник мусить звернутися у Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти із заявою про участь із цього предмету у додатковій сесії ЗНО, надавши відповідні медичні документи», – додала директорка ЛРЦОЯО.

Цьогоріч на Львівщині зовнішнє незалежне оцінювання складатимуть 26 239  учасників.

Зазначимо, тестування відбудуться з 25 червня до 17 липня за таким графіком:

  • математика – 25 червня;
  • українська мова і література – 30 червня;
  • фізика – 2 липня;
  • іспанська, німецька, французька мови – 6 липня;
  • англійська мова – 7 липня;
  • історія України – 9 липня;
  • біологія – 13 липня;
  • географія – 15 липня;
  • хімія – 17 липня.

Як писав Львівський портал, освітній омбудсмен Сергій Горбачов днями заявив, що в Україні можуть взагалі скасувати ЗНО. Він вважає, що таким рішенням певні особи хочуть повернути хабарі при вступі у виші. Ця новина неабияк збурила українців, у соцмережах розпочався флешмоб під тегом #РукиГетьВідЗНО.

У відповідь на такі чутки у МОН запевнили, що скасування ЗНО є неприпустимим.

Також у Львові проведуть ІФА-тестування усіх працівників освіти, які будуть задіяні під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Зазначимо, що 15 та 17 червня в Україні мало відбутись пробне ЗНО-2020. Втім ввечері 12 червня Кабмін заборонив проводити пробне тестування через поширення коронавірусу. Абітурієнти мали нагоду скласти обрані тести у режимі онлайн, втім сайт УЦОЯО не витримав перевантаження і «ліг».

Потім у Міносвіти запевнили, що повернуть кошти учасникам пробного ЗНО.

Згодом Міністерство фінансів розробило механізм повернення коштів за пробне ЗНО. Вже у середу, 17 червня, зазначений механізм має схвалити Кабмін. Після завершення усіх процедур, передбачених бюджетним законодавством, кошти одразу надійдуть на рахунки у регіони.

Детальніше про те, як воно проходитиме цьогоріч, читайте у нашому матеріалі: «Тестування під час пандемії. Як цьогоріч абітурієнти на Львівщині складатимуть ЗНО».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *