ОСТАННІ НОВИНИ

Учасникам пробного ЗНО повернуть кошти, – МОН

Вероніка Рой

|

Цьогоріч пробне зовнішнє незалежне оцінювання, яке заплановано на 15 і 17 червня,  проводитимуть онлайн. Натомість кошти за пробне ЗНО учасникам повернуть. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Міністерства освіти і науки.

 

Доручення, щоб повернути кошти учансика пробного ЗНО, уряду дав президент Володимир Зеленський.

«Міністерство освіти і науки спільно із Міністерством фінансів готують порядок повернення коштів учасникам пробного ЗНО через зміну формату проведення. Зареєстровані учасники зможуть скласти пробне тестування не в закладах освіти, а вдома. Інструкцію, як скласти тести та  отримати свій результат пробного ЗНО, розміщено на сайті УЦОЯО», – інформують у МОН.

У міністерстві нагадують, що пробне зовнішнє незалежне оцінювання є добровільною та платною послугою для учасників. Вартість одного тестування складає від 138 до 150 гривень залежно від регіону.

Детальна інформація щодо повернення коштів учасникам пробного ЗНО буде розміщена на сайтах МОН та Українського центру оцінювання якості освіти після офіційного погодження.

Нагадаємо, у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації учасники пробного ЗНО проходитимуть тестування 15 і 17 червня вдома, а не у закладах освіти.

Зазначимо, основна сесія ЗНО відбуватиметься з 25 червня по 17 липня. Детальніше про те, як цьогоріч проходитиме ЗНО, читайте у нашому матеріалі: «Тестування під час пандемії. Як цьогоріч абітурієнти на Львівщині складатимуть ЗНО».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *