ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на COVID-19 протестують всіх освітян, які працюватимуть під час ЗНО

Ольга Денисяка

|

У Львові проведуть ІФА-тестування усіх працівників освіти, які будуть задіяні під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає Львівський портал.

 

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що від завтра, 17 червня, у Львові методом імуноферментного аналізу протестують усіх працівників освіти, які забезпечуватимуть проведення ЗНО.

«Сьогодні мав розмову з Любомирою Мандзій. Пані міністр запевняє, що планів скасовувати зовнішнє оцінювання немає. Вже від завтра ми у Львові починаємо ІФА-тестування усіх працівників освіти, які забезпечуватимуть проведення ЗНО. У всіх місцях проведення оцінювання будуть максимально безпечні умови», – зазначив мер Львова.

Львівський портал повідомляв, що основна сесія ЗНО-2020 відбуватиметься з 25 червня по 17 липня. Детальніше про те, як воно проходитиме цьогоріч, читайте у нашому матеріалі: «Тестування під час пандемії. Як цьогоріч абітурієнти на Львівщині складатимуть ЗНО».

Зазначимо, що 15 та 17 червня в Україні мало відбутись пробне ЗНО-2020. Втім ввечері 12 червня Кабмін заборонив проводити пробне тестування через поширення коронавірусу. Абітурієнти мали нагоду скласти обрані тести у режимі онлайн, втім сайт УЦОЯО не витримав перевантаження і «ліг».

Потім у Міносвіти запевнили, що повернуть кошти учасникам пробного ЗНО.

Згодом Міністерство фінансів розробило механізм повернення коштів за пробне ЗНО. Вже у середу, 17 червня, зазначений механізм має схвалити Кабмін. Після завершення усіх процедур, передбачених бюджетним законодавством, кошти одразу надійдуть на рахунки у регіони.

Як писав Львівський портал, освітній омбудсмен Сергій Горбачов днями заявив, що в Україні можуть взагалі скасувати ЗНО. Він вважає, що таким рішенням певні особи хочуть повернути хабарі при вступі у виші. Ця новина неабияк збурила українців, у соцмережах розпочався флешмоб під тегом #РукиГетьВідЗНО.

У відповідь на такі чутки у МОН запевнили, що скасування ЗНО є неприпустимим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *