ОСТАННІ НОВИНИ

Будівництво готелю на Дорошенка: з'явилася візуалізація

Соломія Головіна

|

У Львові журі визначило переможця міжнародного архітектурного конкурсу для будівництва на вул. Дорошенка, 2 торгового центру з готелем Grand Hotel Lviv. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Загалом на конкурс було подано 75 робіт. Перемогли молоді архітектори, які також здобули першість у конкурсі на проєктування Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні на вул. Кривоноса-Замковій. Отож, мова йде про команду, у яку увійшли Андрій Лесюк, М. Когут, Х. Пундак, А. Гончаренко, І. Когут.

«Два дні до пізньої ночі журі засідало. Дуже багато було обговорено, у кожний проект дійсно вникали глибоко: показники, фасадні рішення, дахові матеріали тощо. Це була направду ґрунтовна робота і фактично одностайне рішення журі про те, щоби присудити премію проекту, який переміг. Він належить тим самим молодим архітекторам, які перемогли у конкурсі на проектування Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні. По їхньому проекту ми бачимо, що вони значно виросли професійно, тому що запропоноване рішення одночасно рідне для того середовища, дуже гармонійне і дуже пропорційне, але у той же час унікальне та безпрецедентне. Безперечно ми опублікуємо його у всіх архітектурних виданнях, зокрема європейських та світових. Прикладів таких якісних будівель у історичному середовищі у нас небагато. Це – однозначний претендент на пам’ятку архітектури ХХ століття», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Додамо, що на початку квітня Львівський портал інформував про оголошення міжнародного архітектурного конкурсу для будівництва готелю на Дорошенка. Переможцю обіцяли 20 тисяч доларів.

Раніше ми писали про те, що на вул. Дорошенка, 2, впритул до «Гранд Готелю», хочуть звести 22-метровий готель із магазинами і конференц-залом. Відтак, 9 жовтня минулого року виконком погодив для цього містобудівні умови.

Депутат ЛМР Тарас Чолій переконаний, що цю ділянку фактично вкрали у громади міста, використовуючи типову схему – відведення комунальної землі під фіктивне ОСББ.

У лютому Львівський портал писав про те, що забудовника оштрафували на 170 тисяч через встановлений паркан на вулиці Дорошенка, 2.

Фото: contest.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *