ОСТАННІ НОВИНИ

Через коронавірус Львів у квітні втратив 135 млн грн. Садовий пропонує брати черговий кредит

Наталя Дуляба

|

Через коронавірусний карантин лише у квітні бюджет Львова недоотримав 135 мільйонів гривень. Таку ж ситуацію у мерії прогнозують і на травень-червень. Тому у четвер, 28 травня, під час позачергової сесії депутатам пропонуватимуть взяти черговий кредит у ЄБРР на 700 мільйонів гривень. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 

Міський голова Андрій Садовий поскаржився на те, що через коронавірус Львів щомісяця втрачає чимало коштів. Тому аби мати змогу й надалі виплачувати зарплату всім працівникам комунальних підприємств, у мерії пропонують взяти черговий кредит.

«У нас у четвер буде дуже непроста сесія. Як ви знаєте, поступлення у бюджет серйозно падають, у квітні ми недоотримали орієнтовно 135 мільйонів гривень. Така сума не поступить і у травні, і в червні. Тому велика подяка Європейському банку реконструкції та розвитку, який протягнув нам руку допомоги. І завтра на сесії ми маємо затвердити рішення про 700 мільйонів гривень, які банк дає для стабілізації роботи наших стратегічних підприємств. Мова йде про кошти на зарплату для «Львівводоканалу», «Львівтеплоенерго», АТП-1, «Львівелектротрансу». Це дуже важливі речі», – наголосив мер.

Зазначимо, торік у вересні Львівська міська рада вирішила взяти 1,2 мільярда гривень кредиту на ремонт низки доріг і вулиць. Із них 300 мільйонів гривень банк мав надати ще до кінця 2019 року, у 2020-му – ще 900 мільйонів гривень. Віддати позику Львів має до 2022 та 2025 років.

До того, як депутати погодили цей кредит, Львівська міська рада вже набрала позики на 4 мільярди гривень.

На повернення кредитів у бюджеті Львова-2020 заклали більше 0,5 мільярда гривень.

Нагадаємо, що за кредитні кошти Львів не лише ремонтує дороги, а й купує громадський транспорт, будує нове депо для комунального АТП-1, сміттєпереробний комплекс на Пластовій, вводять електронний квиток. За позику у банку в мерії також хочуть відновити електроопори на деяких вулицях, які є в занедбаному стані, а тепер – ще й платити зарплату працівникам ЛКП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *