ОСТАННІ НОВИНИ

Більше сотні нових автобусів і трамваїв для Львова куплять за 24 мільйони євро

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада погодила умови отримання 24 мільйонів євро кредиту для комунального АТП-1 та ЛКП «Львівелектротранс». За ці кошти підприємства закуплять нові автобуси і трамваї. Відповідні ухвали сьогодні, 11 липня, прийняли депутати під час сесії, передає кореспондент Львівського порталу.

 

24 мільйони євро кредиту Львів отримає від Європейського інвестиційного банку. За ці кошти збираються придбати 100 нових автобусів та 10 трамваїв.

Згідно з ухвалою, ЛКП «Львівелектротранс» за 12 мільйонів євро має придбати 10 нових трамваїв. Повернути позику підприємство має протягом 22 років, при цьому пільговий кредитний період становить п’ять років.

АТП-1 також отримає 12 мільйонів євро від ЄІБ, за які закупить 100 великогабаритних автобусів. Термін цього кредиту становить 10 років, а пільговий період – два роки.

Нагадаємо, у березні цього року міська рада Львова підписала договір із Європейським банком реконструкції та розвитку, згідно з яким Львівелектротранс закупить 50 нових тролейбусів за 17,5 мільйонів євро позики.

Також до осені до Львова «Електрон» має доставити перші низькопідлогові трамваї. Кошти на купівлю 50 одиниць місто отримало від ЄБРР.

Також протягом 2018 року комунальне АТП-1 придбало 100 нових низькопідлогових автобусів МАЗ білоруського виробництва, 50 автобусів «Електрон». Всі автобуси купували на умовах фінансового лізингу. Вартість предмета лізингу становить близько 800 млн грн.

Також торік мерія придбала 30 вживаних берлінських трамваїв. Вартість одного становить майже 18 тисяч євро.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно міська рада Львова затвердила дизайн усього громадського транспорту. Відтак при закупівлі нових автобусів, тролейбусів і трамваїв на них наноситимуть брендову ліврею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *