ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині 93-річній жінці COVID-19 підтвердили через три тижні після смерті

Вероніка Рой

|

У Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи ще 3 травня померла 93-річна пацієнтка. Втім діагноз «коронавірус» їй підтвердили лише у понеділок, 25 травня. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

Жінка 4 травня потрапила в реанімацію Львівського госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи з діагнозом «позагоспітальна двобічна пневмонія» та «підозра на COVID 19». Та за декілька днів, 6 травня, пацієнтка померла.

Позитивний результат ПЛР-тесту на наявність коронавірусної інфекції надійшли лише сьогодні, 25 травня. Відтак діагноз «коронавірус» у жінки підтверджено посмертно.

Пацієнтка мала супутні захворювання: ішемічна хвороба серця, хронічний бронхіт, двобічний гідроторакс, гідроперикард.

Це вже 40 смерть через коронавірусну інефкцію на Львівщині. Варто відмітити, що лише за 25 травня у Львівській області зафіксували три нові смерті від ускладнень COVID-19. Жертвами недуги стали 64-річна лікарка Львівської обласної клічної лікарні, 91-річна жінка та 63-річна мешканка Львівщини.

Зазначимо, Львів входить у трійку міст України, де проводять найбільше ПЛР-тестувань, втім у лабораторіях – справжній ажіотаж. Лише в обласному лабораторному центрі на черзі «стоять» близько 2500 біоматеріалів, які не встигли дослідити. Пацієнтам доводиться тижнями чекати на результати ПЛР-тестів.

Детальніше про це читайте у статі Львівського порталу «Черга по діагноз. Чому на результати ПЛР-тестів у Львові доводиться чекати тижнями».

Нагадаємо, станом на ранок понеділка, 25 травня, на Львівщині лабораторно підтверджено 1360 випадки коронавірусної інфекції, з яких 27 – за останню добу.

Нагадаємо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *