ОСТАННІ НОВИНИ

Солонка, Оброшине, Смереків. Де ще виявлено нові випадки коронавірусу на Львівщині

Андрій Котенський

|

За минулу добу на Львівщині виявили 45 нових випадків захворювання на коронавірус. Більшість із них зафіксовано у Львові. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської облради.

 

10 травня методом ПЛР підтверджено наявність коронавірусу у 45 мешканців Львівщини. Зокрема, м. Львів – 28, Пустомитівський район – 6 (с. Ямпіль – 1, м. Пустомити – 1, с. Солонка – 2, с. Оброшине – 2), Жовківський район – 8 (с. Магерів – 1, с. Добросин – 1, с. Зашків – 1, с. Смереків – 2, смт. Дубляни – 1), Яворівський район с. Вороців – 1, Дрогобицький район м. Трускавець – 1, м. Стрий – 1.

За попередню добу госпіталізовано з підозрою на коронавірус 12 осіб, а ще 68 було скеровано на самоізоляцію.

Загалом у лікарнях перебуває 268 хворих на коронавірус. 153 у Львівській обласній інфекційній лікарні, 40 в Центрі легеневого здоров’я, 39 у 8 міській клінічній лікарні, 36 у госпіталі ветеранів війни та репресованих. 20 людей на Львівщині перебувають на лікуванні у відділенні реанімації. Семеро на апаратах ШВЛ.

За увесь час COVID підтверджено у 798 осіб. Заперечено у 2900 людей. Померла 21 особа. Одужали від коронавірусної інфекції 157 людей.

Як відомо, 21 жертвою коронавірусу на Львівщині став 85-річний житель села Давидів. За останню добу у області одужала від COVID рекордна кількість людей – 59 осіб.

Статистику хворих по районах можна подивитися тут.

Раніше Львівський портал повідомляв, що через поширення коронавірусу в Україні вже втретє продовжили карантин. Так, спершу його запровадили ще з 12 березня. Тоді він мав завершитись 3 квітня, однак уряд продовжив цей термін ще на три тижні – до 24 квітня. Згодом Кабмін знову продовжив карантин до 11 травня. А нещодавно прийняв рішення продовжити його до 22 травня, але при цьому скасував низку обмежень.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *