ОСТАННІ НОВИНИ

МОЗ вважає відвідування мітингів небезпечними для здоров'я: не ходіть, щоб не інфікуватись

Соломія Головіна

|

Очільник міністерства охорони здоров’я Максим Степанов вважає відвідування мітингів небезпечним для здоров’я його учасників та їхніх близьких через поширення коронавірусу. Про це він заявив 30 квітня, передає Громадське.

 

«Коли ви ходите на мітинги або починаєте порушувати карантин, задумайтесь не тільки про себе – задумайтесь про рідних і близьких, яких ви можете інфікувати, заразившись на тих чи інших заходах», – зазначив Степанов.

Він також порадив подумати про «маму і тата», які можуть перебувати у групі ризику або за віком, або можуть мати хронічні захворювання.

«Я вас прошу, я вас закликаю дотримуватися карантинних заходів… Я прошу вас залишатися вдома на травневі свята», – додав міністр.

Як повідомляв Львівський портал, 29 квітня під будівлею Кабміну на акцію протесту зібралися малі підприємці з вимогою послабити карантин. Цього ж дня уряд прийняв рішення дозволити роботу продовольчих ринків.

Ще раніше, 27 квітня, активісти влаштували пікет через справу про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Нагадаємо, через поширення коронавірусу карантин в Україні запровадили  ще з 12 березня. Спочатку він мав завершитись 3 квітня, однак уряд продовжив цей термін ще на три тижні – до 24 квітня. Нещодавно Кабмін знову продовжив карантин до 11 травня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *