ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові у п’ятьох хворих на пневмонію підозрюють COVID-19

Вероніка Рой

|

У четвер, 23 квітня, у Львові експрес-тестами на коронавірус протестували ще 272 особи. Це медичні працівники, хворі з пневмонією, вагітні жінки та працівники різних підприємств. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Зокрема, за день на наявність коронавірусу перевірили понад 270 людей. Серед них: 37 медичних працівників, 20 хворих на пневмонією,  30 вагітних жінок та 185 працівників різних об’єктів міста. Позитивний результат, що дає підозру на коронавірус, був у п’яти хворих на пневмонію.

Загалом від 30 березня у Львові експрес-тести на коронавірус зробили близько 9 000 осіб. Це водії, соцпрацівники, пацієнти лікарень з пневмонією або гострими респіраторними захворюваннями, медпрацівники, вагітні жінки, працівники різних підприємств та інші. Першочергово цими тестами перевіряють тих людей, які забезпечують життєдіяльність міста та контактують з великою кількістю осіб.

Швидкі тести на COVID-19 у Львові почали робити 30 березня. Першочергово їх пройдуть понад 6000 людей. Втім тестування роблять не всім жителям, а водіям громадського транспорту, медикам та соцпрацівникам. Нещодавно до цього списку додали й священників. Загалом у місті збираються перевірити 500 священнослужителів усіх конфесій. Про перші результати експрес-тестів отців читайте за цим посиланням.

Як писав Львівський портал, достовірність експрес-тестів на коронавірус є дуже низькою, адже дозволяють виявити в організмі не сам вірус (чи його відсутність), а лише антитіла, які починають вироблятись лише на 5-6 день після появи симптомів. Тому для ефективної боротьби з коронавірусом потрібне проведення полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Такі ПЛР-рести робить обласний лабораторний центр МОЗ і ще три лабораторії у Львові.

Втім навіть якщо результати аналізів підтверджують коронавірусну інфекцію, це жодним чином не змінює підхід до лікування хворого. Адже специфічного лікування хворих на COVID -19 досі немає,  хворобу лікують залежно від симптомів.

Детальніше про достовірність тестів на COVID-19, коли і в яких випадках їх потрібно робити, можна дізнатися за цим посиланням.

Нагадаємо, на Львівщині вже підтверджено 298 випадків інфікування коронавірусом, з них 12 – летальні. Натомість 39 мешканців області одужали. Епіцентром захворюваності й надалі залишається Львів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *