ОСТАННІ НОВИНИ

Очільник МОЗ розповів, як в Україні лікують коронавірус

Наталя Дуляба

|

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, як українські медики лікують хворих на коронавірусну інфекцію. Про це він сказав в інтерв’ю УП.

 

«Є і антибактеріальна терапія, є противірусна терапія, є препарати ремдесивір, гідроксихлорохін. Весь перелік ви можете подивитися у протоколі, він у відкритому доступі», – заявив міністр.

За словами Степанова, Україна спостерігає за тим, що відбувається у світі, й проблема полягає в тому, що ліків проти коронавірусу поки немає.

«Тому весь світ на основі практичного досвіду щось вносить у лікарські рекомендації», – додав він.

«У нас над цим протоколом працюють найкращі лікарі за своїм фахом: анестезіологи, епідеміологи, ендокринологи, і вони прописують ті чи інші рекомендації лікування», – уточнив повідомив глава МОЗ.

Максим Степанов також підкреслив, що всі ці рекомендації можна застосовувати виключно у медичних закладах під наглядом лікаря.

«Неможливо проводити жодних самолікувань», – застеріг він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна починає клінічні випробування препарату для боротьби з COVID-19.

Також президент України пообіцяв 1 млн доларів тим науковцям, які винайдуть вакцину від коронавірусної інфекції.

Як писав Львівський портал, у ВООЗ стверджували, що коронавірус не зникне, допоки вчені не розроблять вакцину і її не почнуть масово застосовувати.

Першим про винайдення вакцини від коронавірусної інфекції заявив Китай. Потім випробовувати свій препарат почала ВООЗ, а нещодавно Велика Британія почала випробовувати власну вакцину, яку винайшли вчені з Оксфордського університету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *