ОСТАННІ НОВИНИ

Україна починає клінічні випробування препарату для боротьби з COVID-19, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Українські вчені досліджують чотири різні лікарські препарати для боротьби з коронавірусною інфекцією. Клінічні випробування вже розпочались. Про це 23 квітня повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

 

«Я завжди казав, що найбільшим скарбом України є її люди. У нас багато талановитих вчених і науковців. Із перших днів боротьби з коронавірусом вони працюють над пошуком ліків, які можуть допомогти людству. Наразі тривають дослідження чотирьох різних лікарських засобів. І в ці дні Україна починає клінічні випробування препарату для боротьби з COVID-19», – відзначив глава держави.

Володимир Зеленський наголосив, що вже є попередні висновки науковців і фармвиробників про те, що розроблений препарат може бути ефективним у лікуванні коронавірусу.

«Є попередні висновки наших вчених і виробників, за якими цей засіб може бути ефективним. У них є всі підстави вважати, що він може суттєво знижувати або навіть повністю нейтралізувати загрозу смерті від ускладнень, які коронавірусна інфекція спричиняє організму. Особливо це стосується людей із зони підвищеного ризику, які мають серцево-судинні захворювання та цукровий діабет. Є надія, що засіб буде дієвим не лише для лікування, але й для профілактики захворювання. Звичайно, нам треба дочекатися офіційних результатів клінічних випробувань, але ми віримо у наших вчених і тримаємо за них кулаки», – сказав президент.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський пообіцяв 1 млн доларів тим науковцям, які винайдуть вакцину від коронавірусної інфекції.

У ВООЗ стверджували, що коронавірус не зникне, допоки вчені не розроблять вакцину і її не почнуть масово застосовувати.

Як писав Львівський портал, першим про винайдення вакцини від коронавірусної інфекції заявив Китай. Потім випробовувати свій препарат почала ВООЗ, а нещодавно Велика Британія почала випробовувати власну вакцину, яку винайшли вчені з Оксфордського університету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *