ОСТАННІ НОВИНИ

Стрийській та Стебницькій лікарням передали засоби захисту для медиків

Соломія Головіна

|

Стрийська центральна міська лікарня та Стебницька міська лікарня отримали від благодійників засоби індивідуального захисту: захисні костюми, респіратори та захисні маски. Про це повідомили 16 квітня під час брифінгу, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Завдяки допомозі благодійників ці медзаклади отримали:  6000 одноразових комплектів захисних костюмів та 1400 багаторазових, 1000 респіраторів і 1000 захисних масок багаторазового використання.

Як додав засновник групи компаній «Еко-Оптіма»-«Західнадрасервіс»  Зіновій Козицький, наступного тижня медзакладам області мають поставити ще 10 тисяч захисних костюмів для медиків.

Загалом, як зауважив засновник групи компаній «Еко-Оптіма»-«Західнадрасервіс», на боротьбу з COVID-19, вони виділили близько 6 млн грн.

При цьому він зауважив, що майже всі засоби захисту закуповувалися на Львівщині. Тільки респіратори привезли з Черкас.

Своєю чергою директор КНП «Стрийська центральна міська лікарня» Осип Бегей зазначив:

«Дякуючи цій допомозі, лікарня щонайменше на місяць забезпечена захистом. Створено також резервний фонд, який ми при потребі зможемо використати. Дякую благодійника і громаді, яка також виділяє кошти, за які ми закупили обладнання, медикаменти, костюми».

Як писав Львівський портал, відомі львів’яни та підприємці об’єдналися для закупівлі необхідного обладнання для лікарень Львівщини. Благодійники почали виготовляти захисні щити-екрани для лікарів. Першу партію виготовили за сприяння львів’янина Ігоря Васюника і вже передали медикам «швидкої».

Також благодійний фонд «Рідні разом» із партнерами закупили для потреб Львівщини 20 апаратів штучної вентиляції легень.

Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла завдяки благодійникам та небайдужим львів’янам  зібрати кошти та придбав для Львівської обласної інфекційної лікарні апарат ШВЛ. 

Благодійний фонд Рідні разом з Медичним центром Medicover Україна ініціювали спільний проєкт з безкоштовного тестування львів’ян на коронавірус.

Активіст, голова благодійного фонду «Гуманітарні ініціативи» Богдан Цюваник налагодив у Львові виробництво захисних пластмасових екранів для медиків. Завдяки допомозі меценатів вже вдалося виготовити перші 200 штук. Усі, хто бажає долучитися до виготовлення захисних щитів для медиків, можуть писати СЮДИ.

Також з ініціативи громадсько-політичного діяча Ігоря Васюника у Львові працює безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868.

Як відомо, станом на ранок у Львівській області у 166 пацієнтів позитивний результат тесту на коронавірус, з них 7 осіб померли, шість одужали.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *