ОСТАННІ НОВИНИ

Карантин можуть послабити з середини травня, – Аваков

Ольга Денисяка

|

Карантинні заходи можуть бути послаблені у другій половині травня за умови, що зараз кожен громадянин буде дотримуватися встановлених обмежень. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє пресслужба відомства.

 

«Можу припустити і сподіватися, що країна почне повертатися до нормального життя в травні, а оговтається остаточно на цьому етапі – до літа. Важко пророкувати хід епідемії, природа якої так мало вивчена, але ми в уряді сподіваємося і все робимо для того, щоб перші кроки «перезапуску економіки» були можливі наприкінці квітня. В ряд етапів послаблюючи карантин – спочатку для молоді, потім для старших – у другій половині травня», – заявив Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ розповів, які кроки будуть прийняти Урядом та Президентом для стабілізації економічної ситуації.

«Пенсіонерам, що працюють та не працюють, буде виплачуватися додатково 1000 гривень тим, у  кого сума нарахувань на місяць менше 5000 гривень, та  додатково 500 гривень людям старше 80 років. Безробітним, таки, що втратили роботу будуть прямі виплати допомоги по безробіттю через Центи зайнятості», – наголосив міністр внутрішніх справ.

Він зазначив, що виплати по безробіттю будуть здійснюватися із нововведеннями.

«По-перше, виплати будуть нараховуватися відразу, з першого дня подачі заяви за спрощеною процедурою. По-друге,  в зв’язку з карантином, заявку можна буде відправити онлайн, не виходячи з дому. З вами по телефону зв’яжуться і ви будете отримувати допомогу», – додав Арсен Аваков.

Львівський портал повідомляв, що через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Він мав тривати щонайменше до 3 квітня. Згодом у ніч на 17 березня уряд ввів жорсткіші заборони по всій території держави. А вже 25 березня Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня. 

За порушення карантину Верховна Рада України ввела штрафи розміром від 17 000 до 170 000 гривень.

20 березня мерія Львова дозволила накладати штрафи за порушення карантину ще й деяким посадовцям та «муніципалам». Всі деталі – тут.

Нагадаємо також, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та навіть юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *