ОСТАННІ НОВИНИ

Минулої доби рятувальники гасили 61 пожежу сухої трави

Вероніка Рой

|

У Львівській області у п’ятницю, 10 квітня, виникла 61 пожежа через спалювання сміття, сухої трави та залишків рослинності. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні ДСНС у Львівській області.

 

Зокрема, рятувальники здійснили 61 виїзд на пожежі сухої трави загальною площею понад 22 гектари. До ліквідації займання залучалось 67 одиниць спецтехінки та 235 рятувальників.

Мешканців Львівщини закликають відмовитись від спалювання сухої травию Адже кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а й несе загрозу життю людей.

Нагадаємо, за самовільне спалювання сухої рослинності чи її залишків передбачена адміністративна відповідальність. За такі дії громадянам «світить» штраф від 170 до 340 гривень, посадовим особам – від 850 до 1 190 гривень. За завдані особливо великі збитки довкіллю передбачена кримінальна відповідальність.

Нещодавно Кабмін підтримав законопроєкт щодо підняття штрафів за підпали сухої трави, який напрацювали у Львівській ОДА. Пропонується підвищення штрафів за самовільне спалювання сухої рослинності – від 42 тис. грн для звичайних людей та від 84 тисячі для посадовців. Найбільший штраф для посадовців може бути 102 тис. грн.

Ще у 2018 році Львівська ОДА просила просила в уряду збільшити розмір штрафів за самовільне спалювання сухостою. На думку посадовців, саме великі штрафи зможуть зупинити паліїв.

Як повідомляв Львівський портал, у 2019 році пожежі сухостою на Львівщині завдали збитків довкіллю щонайменше на 13 мільйонів гривень.

Про те, які жахливі наслідки несе спалювання сухої трави, читайте за цим посиланням.

Фото: ДСНС

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *