ОСТАННІ НОВИНИ

На в’їздах у Львівську область встановили блокпости

Ольга Денисяка

|

Вночі 9 квітня на в’їздах та виїздах Львівщини встановили перші п’ять постів. Контрольно-пропускні пункти запрацювали у Бродівському, Стрийському, Золочівському та Турківському районах. Інші облаштують найближчим часом. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

 

Через поширення коронавірусу на всіх в’їздах та виїздах зі Львівщини встановлять пости, на яких перевірятимуть стан здоров’я подорожуючих за допомогою безконтактного вимірювання температури.

Станом на ранок 9 квітня встановили перші п’ять постів у Бродівському, Стрийському, Золочівському та Турківському районах.

Загалом таких пунктів буде 14. Вони охоплять усі дороги на виїзді з області у сусідні регіони – Волинську, Рівненську, Закарпатську, Івано-Франківську та Тернопільську області.

Блокпости встановлять на автодорогах:

  • М-06 (Київ-Чоп) – 2 блок-пости,
  • Р-39 (Броди-Тернопіль),
  • М-09 (Львів-Тернопіль),
  • Н-10 (Стрий-Чернівці),
  • Н-13 (Львів-Самбір-Ужгород),
  • Т-1806 (Перемишляни-Рівне),
  • Т-1417 (Куровичі-Перемишляни-Рогатин),
  • Н-09 (Львів-Бібрка-Рогатин),
  • Т-1409 (Стрий-Журавно),
  • М-12 (Стрий-Знам’янка),
  • Р-15 (Ковель-Жовква),
  • Н-17 (Львів-Радехів-Луцьк).

Також передбачені ще шість мобільних блокпостів, які будуть розгорнуті у разі необхідності.

На контрольно-пропускних пунктах працюють співробітники поліції, медики,  рятувальники, військовослужбовці Національної Гвардії України та представники місцевої  влади.

«Усі блокпости будуть оснащені освітленням, засобами обігріву, ліжками та польовими кухнями. Поліцейські забезпечуватимуть охорону публічного порядку та роз’яснюватимуть людям, котрі прибувають на територію області, карантинні вимоги та обмеження, яких необхідно дотримуватись», – повідомив т.в.о. заступника начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитро Міхалець.

Також він наголосив, що медики перевірятимуть водіїв та пасажирів на наявність ознак респіраторних захворювань та безконтактно вимірюватимуть температуру.

Нагадаємо, через поширення коронавірусу в ніч на 17 березня уряд ввів жорсткіші заборони по всій території держави. У Львові теж суттєво посилили карантинні заходи. Так, міська комісія ТЕБ і НС вирішила від 16 березня призупинити роботу всіх закладів, окрім продуктових магазинів, аптек та АЗС. Також не працюватимуть і автостанції Львова. За тим, чи дотримуються підприємці заборони, будуть стежити поліцейські, які патрулюватимуть у кожному районі міста.

За порушення карантину Верховна Рада України ввела штрафи розміром від 17 000 до 170 000 гривень.

20 березня мерія Львова дозволила накладати штрафи за порушення карантину ще й деяким посадовцям та «муніципалам». Всі деталі – тут.

Із 6 квітня в Україні людям віком 60+ заборонили виходити на вулицю. Йти надвір більш ніж двом особам та ще й без документів теж не можна. Детальніше про посилені заходи під час карантину читайте за цим посиланням.

Додамо, у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Вас

Фото: Іван Собко, Ольга Крупник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *